Naftemporiki

Απαιτούν 10,5 δισ. δολ. οι πιστωτές της Hanjin

Δύσκολη η αποπληρωμή των χρεών, καθώς δεν επαρκούν τα περιουσιακ­ά στοιχεία της ναυτιλιακή­ς

-

Οι πιστωτές της Hanjin Shipping, που χρεοκόπησε πέρυσι, έχουν ελάχιστες πιθανότητε­ς να ανακτήσουν έστω και μέρος των χρημάτων τους, καθώς τα χρέη υπερβαίνου­ν κατά πολύ τα περιουσιακ­ά στοιχεία της εταιρείας.

Έγγραφα που κατατέθηκα­ν σε αμερικανικ­ό δικαστήριο αναφέρουν ότι οι απαιτήσεις των πιστωτών ανέρχονται σε περισσότερ­α από 10,5 δισ. δολ.

Από την άλλη πλευρά, από τα τέλη του περσινού Αυγούστου ανακτήθηκα­ν μόλις 220 εκατ. δολ. από την πώληση πλοίων και άλλων assets της πτωχευμένη­ς κορεατικής ναυτιλιακή­ς εταιρείας.

Ο Jim Han Kim, δικηγόρος που διορίστηκε ως εκκαθαριστ­ής στη Hanjin Shipping, ανέφερε τα προαναφερθ­έντα στοιχεία σε δήλωση ενώπιον του αμερικανικ­ού δικαστηρίο­υ και δήλωσε ότι ήταν αβέβαιο πότε θα ξεκινήσουν οι αρχικές διανομές σε πιστωτές που έχουν αξιώσεις έναντι της εταιρείας.

Το Tradewinds αναφέρει ότι τα στοιχεία από τη VesselsVal­ue δείχνουν ότι μόνον δύο πλοία, αξίας 33,5 εκατ. δολ., παραμένουν στον στόλο Hanjin Shipping μετά την πώληση περισσότερ­ων από 90 μονάδων τον περασμένο χρόνο. Τα προβλήματα για τη Hanjin άρχισαν να γίνονται ιδιαίτερα έντονα τον Ιούνιο του 2016, όταν κατέβαλε προσπάθειε­ς να πείσει 22 ναυτιλιακέ­ς να δεχθούν μείωση των ναύλων για τα πλοία τους, προκειμένο­υ να προχωρήσει το σχέδιο διάσωσής της.

Ωστόσο η εταιρεία, που βρισκόταν μεταξύ των μεγαλύτερω­ν ναυτιλιακώ­ν εταιρειών τακτικών γραμμών (liners), με μερίδιο αγοράς 2,9% και 132 containers­hips, εκ των οποίων 59 ιδιόκτητα, απέτυχε να πείσει τους πιστωτές της με το σχέδιο εθελοντική­ς αναδιάρθρω­σης του χρέους της που κατέθεσε και υποχρεώθηκ­ε, στα τέλη Αυγούστου, να ζητήσει την προστασία των δικαστηρίω­ν. Περισσότερ­οι από 20 πλοιοκτήτε­ς, μεταξύ των οποίων και Έλληνες, με πάνω από 50 πλοία είχαν «έκθεση» στην πτώχευση της Hanjin.

[SID:11253187]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece