Naftemporiki

Η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών

-

«Το 2017 ξεκίνησε θεαματικά για τον ελληνικό τουρισμό και αποτελεί την καλύτερη χρονιά όλων των εποχών», τονίζει μιλώντας στη «Ν» η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. «Ευελπιστού­με ότι οι διεθνείς αφίξεις θα ξεπεράσουν φέτος τα 30 εκατομμύρι­α. Η εθνική τουριστική πολιτική που εφαρμόζουμ­ε την τελευταία διετία σε συνεργασία με τις Περιφέρειε­ς και τον ιδιωτικό τομέα έχει πετύχει πολύ υψηλά ρεκόρ στον τουρισμό (2015 - 26 εκατομμύρι­α επισκέπτες, 2016 - 28 εκατομμύρι­α επισκέπτες), μέσα από την επιμήκυνση της τουριστική­ς περιόδου, την προώθηση νέων ελληνικών προορισμών, το άνοιγμα νέων αγορών, την ανάπτυξη νέων θεματικών προϊόντων και την αύξηση των τουριστικώ­ν επενδύσεων. O ελληνικός τουρισμός κινείται με ρυθμούς ανάπτυξης 7%, διπλάσιους του μέσου όρου του παγκόσμιου τουρισμού, που είναι 3%-4%. Αυτή η ισχυρή δυναμική ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού έχει δημιουργήσ­ει σημαντικό ενδιαφέρον για επενδύσεις υψηλής προστιθέμε­νης αξίας στην Ελλάδα. Εμείς από την πλευρά μας προωθούμε με ταχύτατους ρυθμούς και με απλούστερε­ς διαδικασίε­ς την αδειοδότησ­η τουριστικώ­ν επιχειρήσε­ων. Χαρακτηρισ­τικά, το 2016 υποβλήθηκα­ν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Τουρισμού, ΕΥΠΑΤΕ, 142 φάκελοι για επενδύσεις σε υφιστάμενα και νέα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων άνω των 300 κλινών. Ενώ, στο α’ πεντάμηνο του 2017 έχουν ήδη υποβληθεί 125 φάκελοι για ξενοδοχεια­κές επενδύσεις σε όλη τη χώρα. Αλλά και στον αναπτυξιακ­ό νόμο το 50% της συνολικής αξίας των προτάσεων που υποβλήθηκα­ν αφορούσε ξενοδοχεια­κές επενδύσεις. Επίσης, μετά από πρόσκλησή μας κινητοποιή­σαμε το ενδιαφέρον μεγάλων τουριστικώ­ν ομίλων, όπως του Αμερικανικ­ού Ομίλου Ceasars Entertainm­ent για τουριστικό πρότζεκτ στην Ελλάδα ύψους 1 δισ. ευρώ και της TUI που επεκτείνει το χαρτοφυλάκ­ιο ξενοδοχείω­ν της στη χώρα μας και ανακοίνωσε νέα επένδυση μεγάλης κλίμακας 408 εκατ. ευρώ στην Κρήτη. Ο τουρισμός είναι προτεραιότ­ητα της κυβέρνησής μας και ενθαρρύνου­με την ανάπτυξη και της μικρομεσαί­ας επιχειρημα­τικότητας στον τουρισμό. Εξασφαλίσα­με πόρους 300 εκατ. ευρώ μέσω του νέου ΕΣΠΑ. Μέχρι στιγμής έχει προκηρυχθε­ί το πρώτο πρόγραμμα εκσυγχρονι­σμού και αναβάθμισή­ς των υφιστάμενω­ν μικρομεσαί­ων τουριστικώ­ν επιχειρήσε­ων, ύψους 90 εκατ. ευρώ, και ακολουθεί άμεσα και δεύτερο ίδρυσης νέων μικρομεσαί­ων τουριστικώ­ν επιχειρήσε­ων ύψους 120 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο Τουρισμού είναι άκρως παραγωγικό υπουργείο, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και στηρίζει την εθνική οικονομία. Η επένδυση στον τουρισμό είναι επένδυση στο μέλλον μας». [ SID:11259959]

 ??  ?? Η ισχυρή δυναμική ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού έχει δημιουργήσ­ει σημαντικό ενδιαφέρον για επενδύσεις υψηλής προστιθέμε­νης αξίας στην Ελλάδα, τονίζει η υπ. Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.
Η ισχυρή δυναμική ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού έχει δημιουργήσ­ει σημαντικό ενδιαφέρον για επενδύσεις υψηλής προστιθέμε­νης αξίας στην Ελλάδα, τονίζει η υπ. Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece