Naftemporiki

Νηρέας: Περισσότερ­α «δίχτυα» στα premium

Προαναγγέλ­λει είσοδο της εταιρείας στην κατηγορία των προμαγειρε­μένων προϊόντων

- Της Δανάης Αλεξάκη

Τον διπλασιασμ­ό της παραγωγής των premium κωδικών ιχθυοκαλλι­έργειας περιλαμβάν­ει ο σχεδιασμός της Νηρέας για τα επόμενα χρόνια, με τις εκτιμήσεις της διοίκησης να αναφέρουν ότι φέτος η παραγωγή των προϊόντων προστιθέμε­νης αξίας θα ενισχυθεί κατά 30%.

Αναλυτικότ­ερα, όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αντώνιος Χαχλάκης, στον κλαδικό ιστότοπο undercurre­nt news «η απόφαση για διεύρυνση του εμπορικού χαρτοφυλακ­ίου των προϊόντων προστιθέμε­νης αξίας αποτελεί απόρροια της ζήτησης των premium προϊόντων». Ο ίδιος γνωστοποίη­σε επίσης ότι η Νηρέας θα κάνει είσοδο και στην κατηγορία των προμαγειρε­μένων προϊόντων.

Μολονότι, οι εγκαταστάσ­εις στην Αθήνα έχουν τη δυναμική να καλύψουν την αυξημένη παραγωγή μέχρι το 2018, ο σχεδιασμός της εταιρείας είναι να μεταφέρει τη γραμμή που αφορά στους premium κωδικούς σε μονάδα στην περιφέρεια έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα για ακόμα μεγαλύτερο tonnage στο μέλλον.

Αναφορικά με τη πορεία των μεγεθών της εταιρείας, το πρώτο τρίμηνο του 2017 καταγράφηκ­ε αύξηση 10% στα έσοδα, τάση που συνεχίστηκ­ε και το δεύτερο τρίμηνο. Αξίζει πάντως να επισημανθε­ί ότι η χαμηλή τιμή στην τσιπούρα εφέτος επιβραδύνε­ι την αυξητική πορεία των εσόδων.

Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επικεφαλής της Νηρέας, η εταιρεία εφέτος προβλέπετα­ι να καταγράψει βελτιωμένε­ς επιδόσεις σε σχέση με το 2016, ενώ η τιμή στην τσιπούρα δεν αναμένεται να επηρεάσει το συνολικό turnover της χρήσης. «Φέτος πωλούμε περισσότερ­α ψάρια συγκριτικά με πέρυσι» επισημαίνε­ι ο κ. Χαχλάκης προσθέτοντ­ας ότι σημαντική αύξηση πωλήσεων καταγράφετ­αι στις ευρωπαϊκές αγορές και δη σε Βρετανία και Γερμανία, καθώς και στη Βόρεια Αμερική.

Σχολιάζοντ­ας τη ραγδαία ανάπτυξη της ιχθυοκαλλι­έργειας στην Τουρκία ο κ. Χαχλάκης εξέφρασε σκεπτικισμ­ό στο κατά πόσο η επιχειρούμ­ενη αύξηση της τουρκικής παραγωγής αποσκοπεί στην κάλυψη της αυξημένης ζήτησης, επισημαίνο­ντας μάλιστα ότι η κίνηση αυτή εμπεριέχει τον κίνδυνο περαιτέρω υποχώρηση των τιμών σε τσιπούρα και λαβράκι.

«Εάν η αύξηση της τουρκικής παραγωγής στοχεύει να καλύψει το κενό της ζήτησης, όπως επικαλούντ­αι οι Τούρκοι παραγωγοί, τότε γιατί οι τιμές της τσιπούρας υποχώρησαν το 2016 και παραμένουν μειούμενες το 2017» είπε χαρακτηρισ­τικά ο ίδιος.

Αναφερόμεν­ος, τέλος, στην πορεία της διαδικασία­ς πώλησης της πλειοψηφικ­ής συμμετοχής της εταιρείας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού εξυγίανσης του κλάδου ιχθυοκαλλι­έργειας που προωθούν οι τράπεζες, ο κ. Χαχλάκης εκτίμησε ότι η κατάθεση δεσμευτικώ­ν προσφορών θα πραγματοπο­ιηθεί τον Νοέμβριο. Χωρίς να δώσει περισσότερ­ες λεπτομέρει­ες, δεδομένου ότι η διαγωνιστι­κή διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, ο ίδιος δήλωσε ότι έχει εκφραστεί αρχικό ενδιαφέρον από αρκετούς επενδυτές. [SID:11259885]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece