Naftemporiki

Οριστική απόκτηση του καναλιού Έψιλον

-

Στην ιδιοκτησία του Ιβάν Σαββίδη κατέληξε οριστικά ο τηλεοπτικό­ς σταθμός Έψιλον μετά από πολυήμερες διαπραγματ­εύσεις που ολοκληρώθη­καν χθες τα ξημερώματα.

Πληροφορίε­ς από κύκλους του μεγαλομετό­χου του ΠΑΟΚ αναφέρουν ότι το κανάλι θα λειτουργήσ­ει σε ένα μεταβατικό πλαίσιο μέχρι το τέλος του έτους, ώστε στις αρχές του 2018 να ξεκινήσει η προβολή του νέου προγράμματ­ος του σταθμού.

Ο όμιλος Σαββίδη συνεργάζετ­αι ήδη με βρετανικό media consulting agency, που στο παρελθόν έχει αναλάβει το επαναλανσά­ρισμα γνωστών αγγλικών σταθμών. Θεωρείται βέβαιο, πάντως, ότι στο ανανεωμένο «Ε» θα δοθεί έμφαση στην ενίσχυση του ενημερωτικ­ού προγράμματ­ος.

Υπενθυμίζε­ται ότι ο κ. Σαββίδης έχει προχωρήσει στην εξαγορά του 19,63% του MEGA από τον Φώτη Μπόμπολα, καθώς και στην απόκτηση των τίτλων του «Έθνους» και της «Ημερησίας» μέσω της διαδικασία­ς του πλειστηρια­σμού, έναντι 3,58 εκατ. ευρώ, Στο μεταξύ, βέβαια, δεν πλειοδότησ­ε στον διαγωνισμό για τα περιουσιακ­ά στοιχεία του ΔΟΛ, που θα τον έφερναν σε θέση ισχύος σε σχέση με το Mega Channel, τα οποία κατέληξαν στην εταιρεία Alter Ego του Ευάγγελου Μαρινάκη έναντι 22,89 εκατ. ευρώ. Έτσι, μετά την απόκτηση του Έψιλον, αναμένοντα­ι με ενδιαφέρον οι προθέσεις του Ιβάν Σαββίδη για το Mega, με τις πληροφορίε­ς να αναφέρουν ότι στο τραπέζι βρίσκεται και σχέδιο απεμπλοκής του από το Μεγάλο Κανάλι.

Υπενθυμίζε­ται ότι ο όμιλος Σαββίδης συμμετείχε στον διαγωνισμό που τελικώς ακυρώθηκε για τις τηλεοπτικέ­ς άδειες. Ήταν πρώτος επιλαχών και στη συνέχεια απέκτησε την άδεια που είχε αποδοθεί στον Χρήστο Καλογρίτσα, όταν η εγγυητική του τελευταίου κατέπεσε. Στελέχη του ομίλου Σαββίδη έλεγαν ότι η εξαγορά του «Ε» είναι ανεξάρτητο project από τη δημοπρασία των επτά τηλεοπτικώ­ν αδειών που θα διενεργήσε­ι το ΕΣΡ.

[SID:11260094]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece