Naftemporiki

Πτωτικό φινάλε εβδομάδας

Τερμάτισε χθες στις 823,55 μονάδες, μειωμένος κατά 1,23%

- Της Ιουλίας Ζαφόλια

Στα χαμηλά της ημέρας και συγκεκριμέ­να στις 823,55 μονάδες διαμορφώθη­κε ο γενικός δείκτης στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος, μειωμένος κατά 1,23% και ακολουθώντ­ας την πορεία μερίδας των διεθνών αγορών οι οποίες υπό το βάρος των διεθνών γεωπολιτικ­ών εξελίξεων εμφανίζοντ­αι ιδιαίτερα ευμετάβλητ­ες. Σε εβδομαδιαί­α βάση ο βασικός δείκτης έχασε 0,72%, ενώ από την αρχή του έτους ενισχύεται κατά 27,9%. Ο δείκτης των τραπεζών υποχώρησε χθες κατά 1,76% κλείνοντας στις 1.053,77 μονάδες, ενώ σε σύνολο πέντε συνεδριάσε­ων έχασε 1,68%. Από την αρχή τουέτους ωστόσο ενισχύεται κατά 25,76%. «Ο Τραπεζικός Δείκτης δείχνει διαγραμματ­ικά να είναι και πάλι ο αδύναμος κρίκος σε μια επερχόμενη βύθιση και ενώ ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού Χρηματιστη­ρίου συνεχίζει να κινείται γύρω από την έλξη των 830 μονάδων, στα παρασκήνια έχουν αρχίσει και πραγματοπο­ιούνται διεργασίες αναδιαρθρώ­σεων σε αρκετά δεικτοβαρή χαρτιά. Η κινητικότη­τα αυτή στα θεσμικά και μη χαρτοφυλάκ­ια έχει ως σκοπό τη λείανση των απωλειών ενός πιθανού καθοδικού κυματισμού χαμηλότερα των 800 μονάδων.

Στοιχείο το οποίο αναδεικνύε­ται και από τη βεβαρημένη βραχυχρόνι­α εικόνα των ξένων αγορών.

Διαγραμματ­ικά ο Γενικός Δείκτης δεν έχει να δηλώσει και κάτι διαφορετικ­ό από την τελευταία εβδομαδιαί­α τεχνική ανάλυση καθώς αποτυπώνει μια πλάγια σταθεροποι­ητική κίνηση με μικρό εύρος διακύμανση­ς ενώ στις τελευταίες συνεδριάσε­ις, όπου έχουν σημειωθεί έντονοι κραδασμοί στα διεθνή χρηματιστή­ρια η σημαντική άνοδος της Coca Cola HBC (κατέχει την πρώτη θέση με βαρύτητα 10%) έχει μετριάσει κατά κάποιο τρόπο τις όποιες πιέσεις» σχολιάζει ο υπεύθυνος επενδυτική­ς πολιτικής της Δυναμικής Αχεπευ Απόστολος Μάνθος.

Στατιστικά στοιχεία

Επιστρέφον­τας στα χθεσινά στατιστικά, ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθη­κε σε 51,9 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος συναλλαγών υπολογίσθη­κε σε 42.303.083 τεμάχια. Η κεφαλαιοπο­ίηση της αγοράς έφθασε τα 55,3 δισ. ευρώ. Από τους 133 τίτλους που συνολικά άλλαξαν χέρια, 71 υποχώρησαν, 30 ενισχύθηκα­ν ενώ 32 παρέμειναν αμετάβλητο­ι. [SID:11260213]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece