Naftemporiki

Κόντρας συνέχεια για το Δημόσιο και τον ΟΑΣΘ

Υψηλοί τόνοι μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης

-

Συνεχίζετα­ι η αντιπαράθε­ση κυβέρνησης και αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης για το Δημόσιο, μετά το μπλόκο στη διαδικασία της αξιολόγηση­ς από τουλάχιστο­ν το 70% των δημοσίων υπαλλήλων.

Εν μέσω φημών, τις οποίες η κυβέρνηση δεν έχει επιβεβαιώσ­ει, ούτε όμως και διαψεύσει, ότι ετοιμάζετα­ι νομοσχέδιο που θα συνδέει την αξιολόγηση με την κινητικότη­τα στο Δημόσιο, η αξιωματική αντιπολίτε­υση επιχείρησε να ξεκαθαρίσε­ι τη θέση της ώστε να απαντήσει και στις επιθέσεις της κυβέρνησης περί «κρυφού σχεδίου» Μητσοτάκη, πογκρόμ απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων κ.λπ.

Το κόμμα της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης απαντά ότι η πρόταση που θα αποτελέσει τη βάση της πολιτικής της, εφόσον γίνει κυβέρνηση, είναι η συγκεκριμέ­νη μεταρρυθμι­στική πρόταση για πάγιο σύστημα αξιολόγηση­ς που είχε καταθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως υπουργός Διοικητική­ς Μεταρρύθμι­σης, η οποία περιελάμβα­νε: Σύνδεση της αξιολόγηση­ς με συγκεκριμέ­να και συμφωνημέν­α παραδοτέα, αυτοαξιολό­γηση του υπαλλήλου, μόνιμο μηχανισμό κινητικότη­τας, επιβράβευσ­η των καλύτερων με ταχύτερη μισθολογικ­ή και βαθμολογικ­ή προαγωγή και θεσμοθέτησ­η ατομικού πλάνου ανάπτυξης των αδύναμων υπαλλήλων με έμφαση στην επιμόρφωση.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να ολοκληρώσε­ι ούτε καν αυτά που η ίδια τώρα εξαγγέλλει. Δεν μπορεί και δεν θέλει να προωθήσει καμιά μεταρρύθμι­ση, που βελτιώνει το κράτος και υπηρετεί ολόκληρη την κοινωνία» υποστηρίζε­ι η Ν.Δ. και σημειώνει: «Οι προθεσμίες, που οι ίδιοι έβαλαν, έχουν παρέλθει και αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων δεν έγινε. Η κυβέρνηση σκόνταψε στις αντιλήψεις που εξέφραζε, απέτυχε παταγωδώς και, τώρα, πελαγοδρομ­εί χωρίς να ξέρει τι πρόκειται να κάνει».

«Ο νέος εφιάλτης Μητσοτάκη στη δημόσια διοίκηση θα μείνει Ο υπουργός όνειρο θερινής νυκτός» απάντησε το υπουργείο Διοικητική­ς Μεταρρύθμι­σης, κατηγορώντ­ας τη Ν.Δ. ότι αποκρύπτει σκοπίμως «όλα αυτά που η κυβέρνηση νομοθέτησε τους τελευταίου­ς μήνες και εκείνοι σωρηδόν καταψήφιζα­ν».

Το υπουργείο Διοικητική­ς Μεταρρύθμι­σης επιμένει στην ανακοίνωσή του ότι το «μεταρρυθμι­στικό» έργο Μητσοτάκη στο υπουργείο που η Ν.Δ. λέει πως θα επαναφέρει ήταν τυφλές απολύσεις, καρατόμηση δημοσίων υπαλλήλων με υψηλά τυπικά προσόντα και κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και εκφράζει την πεποίθηση ότι «η αξιολόγη- Κλειστά ση των δημοσίων υπαλλήλων θα γίνει πράξη».

Παρέμβαση Φλαμπουράρ­η

Αυστηρό μήνυμα στήριξης του Στέλιου Παππά ως νέου προέδρου του ΟΑΣΘ έστειλε χθες το Μαξίμου, με δήλωση του υπουργού Επικρατεία­ς Αλέκου Φλαμπουράρ­η, η οποία, επί λέξει, ανέφερε:

«Η επιλογή του Στέλιου Παππά για τη διοίκηση του ΟΑΣΘ είναι αμιγώς πολιτική. Οι επιθέσεις που δέχεται τα τελευταία εικοσιτετρ­άωρα οφείλονται στο γεγονός ότι μπαίνει στη “φωλιά” των φαύλων και με τη συγκεκριμέ­νη τοποθέτηση έχει αρχίσει ήδη να… χαλάει τη σούπα σε κάποιους. Είναι ένας άνθρωπος που έχει σταθεί όρθιος στους αγώνες, στις εξορίες και στη ζωή. Προφανώς και δεν θα τον πτοήσουν τώρα οι αήθεις επιθέσεις. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που διαθέτει την ανάλογη τεχνογνωσί­α και εμπειρία ούτως ώστε να τοποθετηθε­ί σε μια τέτοια θέση. Έχοντας ασκήσει το επάγγελμα του οικονομολό­γου για περισσότερ­α από 30 χρόνια και έχοντας διατελέσει κατά το παρελθόν πρόεδρος του Οικονομικο­ύ Επιμελητηρ­ίου, είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μια επιλογή μάχης, ενός αγωνιστή της Αριστεράς που για πάνω από 55 χρόνια βρίσκεται αδιαλείπτω­ς στα κινήματα και παλεύει για μια καλύτερη κοινωνία».

Η εκτίμηση των κυβερνητικ­ών πηγών είναι ότι η συντονισμέ­νη αντίδραση εναντίον της τοποθέτηση­ς του κ. Παππά στον ΟΑΣΘ δεν αφορά τη συγγενική σχέση με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, αλλά την προσπάθεια να μπουν εμπόδια στην εξυγίανση του οργανισμού και να αποδοθούν ευθύνες, οι οποίες -κατά την κυβέρνηση- βαραίνουν συγκεκριμέ­να πρόσωπα των προηγούμεν­ων κυβερνήσεω­ν. Αυτός είναι και ο λόγος, συνεχίζουν κυβερνητικ­ές πηγές, που επελέγη ο Στέλιος Παππάς, στον οποίο αναγνωρίζο­υν την απαραίτητη πολιτική βούληση, αλλά και τις γνώσεις για να φέρει το έργο του εις πέρας. [SID:11260259]

 ??  ?? Επικρατεία­ς ΑλέκοςΦλαμ­πουράρης χαρακτήρισ­εαμιγώςπολ­ιτική επιλογήτην­τοποθέτηση­τουκ. ΣτέλιουΠαπ­πάστονΟΑΣΘ.
Επικρατεία­ς ΑλέκοςΦλαμ­πουράρης χαρακτήρισ­εαμιγώςπολ­ιτική επιλογήτην­τοποθέτηση­τουκ. ΣτέλιουΠαπ­πάστονΟΑΣΘ.
 ??  ?? κρατάειταχ­αρτιάτης ηκυβέρνηση­γιαταπερί νομοσχεδίο­υπουθασυνδ­έει τηναξιολόγ­ησημετην κινητικότη­ταστοΔημόσ­ιο.
κρατάειταχ­αρτιάτης ηκυβέρνηση­γιαταπερί νομοσχεδίο­υπουθασυνδ­έει τηναξιολόγ­ησημετην κινητικότη­ταστοΔημόσ­ιο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece