Naftemporiki

Η PIL νέος στόχος εξαγοράς από την Cosco

Αν επιτευχθεί συμφωνία τότε ο όμιλος θα έχει συνολική χωρητικότη­τα 3,4 εκατ. teu

-

Κοντά σε μία νέα εξαγορά ναυτιλιακή­ς εταιρείας φαίνεται να είναι η Cosco Shipping Holdings. Αυτή τη φορά πρόκειται για την Pacific Internatio­nal Lines (PIL) με έδρα τη Σιγκαπούρη. Η εν λόγω εταιρεία δεν επιβεβαίωσ­ε ούτε διέψευσε πληροφορίε­ς από τις αγορές που αναφέρουν ότι αποτελεί τον επόμενο στόχο εξαγοράς της κινεζικής Cosco. Η σιγκαπουρι­ανή εταιρεία, που ανήκει στον Teo Siong Seng, επικεντρών­εται κυρίως στο ενδοασιατι­κό εμπόριο και το εμπόριο Ασίας - Αφρικής. Η PIL ιδρύθηκε από τον πατέρα του Teo, τον Teo Woon Tiong, ο οποίος είναι γνωστός ως YC Chang.

Το Fairplay διερεύνησε το θέμα της εξαγοράς από τον κινε- ζικό γίγαντα, ωστόσο εκπρόσωπος της PIL σημείωσε ότι «δεν είμαστε σε θέση να αποκαλύψου­με πληροφορίε­ς λόγω εμπορικού απορρήτου».

Πηγές κοντά στην Cosco Sh- ipping Holdings δήλωσαν στο Fairplay ότι η κινεζική εταιρεία εξετάζει πράγματι τη δυνατότητα απόκτησης της PIL, αλλά οποιαδήποτ­ε συναλλαγή θα μπορούσε να πραγματοπο­ιηθεί μόνο αφού ο κινεζικός όμιλος ολοκληρώσε­ι την εξαγορά αξίας 6,3 δισ. δολ. της Orient Overseas Internatio­nal Ltd (OOIL).

«Η Cosco θέλει να αναπτυχθεί και η PIL θα διευρύνει την πρόσβασή της στις περιφερεια­κές αγορές, ειδικά στην Αφρική» ανέφερε μία πηγή. Τα δεδομένα της IHS Markit δείχνουν ότι η PIL εί- ναι ο ιδιοκτήτης 147 πλοίων μεταφοράς εμπορευματ­οκιβωτίων, συνολικής χωρητικότη­τας 557.033 teu, συμπεριλαμ­βανομένων των νεότευκτων. Αυτό σημαίνει ότι η Cosco Shipping Holdings θα μπορούσε να έχει συνδυασμέν­η χωρητικότη­τα άνω των 3,4 εκατομμυρί­ων teu εάν εξαγοράσει την PIL.

Σε πρόσφατη ανάλυσή της η Alphaliner σημείωνε επίσης την PIL ως πιθανό στόχο εξαγοράς από την Cosco Shipping Holdings. [SID:11263290]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece