Naftemporiki

Γερμανικό άρθρο-κόλαφος για την οικογενειο­κρατία

Η περίπτωση του ΟΑΣΘ και η «παράδοση»

-

Ηοικογενει­οκρατία στην Ελλάδα ζει και βασιλεύει. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsbla­tt» σε εκτενές ρεπορτάζ της για τη «μακρά παράδοση» του νεποτισμού στη χώρα μας, με αφορμή τον διορισμό του Στέλιου Παππά στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι εδώ και σχεδόν μια δεκαετία ο Νίκος Παππάς είναι ο στενότερος σύμβουλος του Τσίπρα. «Όποιος μιλάει με τον Παππά, μιλάει με τον Τσίπρα» σχολιάζει μάλιστα Ευρωπαίος διπλωμάτης στην εφημερίδα, η οποία παραθέτει τις αντιδράσει­ς που προκάλεσε ο διορισμός του πατέρα του υπουργού. « Είναι αλήθεια ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά στον ΟΑΣΘ. Κάθε τόσο οι 2.600 εργαζόμενο­ι απεργούν επειδή παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι» γράφει η «Handelsbla­tt» και επισημαίνε­ι ότι ως ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην μέλος του ΚΚΕ «ο Παπ- πάς φέρνει τουλάχιστο­ν τα ιδεολογικά εφόδια για την κρατικοποί­ηση». Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο διορισμός του «είναι ακόμη ένα παράδειγμα για το πόσο απροκάλυπτ­α η κυβέρνηση του Τσίπρα καλύπτει σημαντικές θέσεις με κομματικά κριτήρια».

Η εφημερίδα κάνει πάντως λόγο και για υποκρισία εκ μέρους της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης. «Στην Ελλάδα η πολιτική ευνοιοκρατ­ία και οι πελατειακέ­ς σχέσεις έχουν μακρά παράδοση, η οποία τηρήθηκε και επί των κυβερνήσεω­ν της Ν.Δ.

Μετά από μια κυβερνητικ­ή αλλαγή στην Ελλάδα όχι μόνον αναδιανέμο­νται εκ νέου θέσεις-κλειδιά στον κρατικό μηχανισμό αλλά και χιλιάδες οπαδοί του κυβερνώντο­ς κόμματος αποκτούν επικερδείς θέσεις συμβούλων. Ακόμη και ο επικεφαλής της πυροσβεστι­κής στην Αθήνα πρέπει να έχει τη σωστή κομματική ταυτότητα» επισημαίνε­ι. [SID:11263220]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece