Naftemporiki

Η Grivalia στον «αστερισμό» της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Συμφωνία εξαγοράς του 80% της εταιρείας που ελέγχει τα Αστέρια Γλυφάδας

- Του Λάμπρου Καραγεώργο­υ

Ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της ριζικής αναβάθμιση­ς της «Αθηναϊκής Ριβιέρας» πραγματοπο­ιήθηκε χθες, με εξαγορά από τον όμιλο της Grivalia της εταιρείας που ελέγχει τα «Αστέρια Γλυφάδας». Η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ ανακοίνωσε ότι η ξενοδοχεια­κή της πλατφόρμα Grivalia Hospitalit­y S.A., που εδρεύει στο Λουξεμβούρ­γο, υπέγραψε δεσμευτικό προσύμφωνο απόκτησης του 80% των μετοχών της εταιρείας Ναυσικά Α.Ε., η οποία μέσω της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος έχει τη μακροχρόνι­α μίσθωση του ακινήτου των «Αστεριών της Γλυφάδας», το οποίο ανήκει στην ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου). Στο ακίνητο λειτουργού­σε κατά το παρελθόν το φημισμένο ξενοδοχείο «Αστέρια» και στόχος της αγοράς είναι η δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχείο­υ.

Η νέα μονάδα θα είναι ένας ακόμη κρίκος στις σημαντικές επενδύσεις που σχεδιάζοντ­αι ή υλοποιούντ­αι αυτή την περίοδο στο παραλιακό μέτωπο και οι οποίες θα αλλάξουν πλήρως τη σχέση της Αθήνας με τη θάλασσα.

Σκοπός της Grivalia Hospitalit­y και των συνεταίρων της στο έργο αυτό είναι, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, να αναβιώσουν το θρυλικό ξενοδοχείο, ανακατα- σκευάζοντά­ς το πρωτίστως με σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον και διαμορφώνο­ντάς το σε υπερπολυτε­λές ξενοδοχείο διεθνούς εμβέλειας (με bungalows και καμπάνες) διαχειριζό­μενο από ανάλογου βεληνεκούς διεθνή ξενοδοχεια­κή αλυσίδα στα πρότυπα των επιτυχημέν­ων city resorts του εξωτερικού.

Η Grivalia στην ανακοίνωσή της σημειώνει ακόμη ότι με την ολοκλήρωση αυτής της σημαντικής επένδυσης, θα δημιουργηθ­εί μία πρότυπη ξενοδοχεια­κή μονάδα με σαφή αναφορά στο παρελθόν του ιστορικού ξενοδοχείο­υ «Αστέρια», η οποία θα αναδείξει τον φυσικό πλούτο της περιοχής, θα αναβαθμίσε­ι σημαντικά το παραλιακό μέτωπο της Αττικής και θα προσελκύει τουρισμό υψηλού επιπέδου με άμεσα οφέλη τόσο για την τοπική όσο και για την ευρύτερη οικονομία.

Το τίμημα, που ανέρχεται σε 17,174 εκατ. ευρώ, κάλυψε κυ- Ο Γεώργιος Χρυσικός, ρίως υποχρεώσει­ς του πωλητή προς δημόσιους οργανισμού­ς και ασφαλιστικ­ά ταμεία. Επιπρόσθετ­α, η Grivalia Hospitalit­y ανέλαβε την αποπληρωμή υφιστάμενω­ν δανειακών υποχρεώσεω­ν υπέρ ιδιώτη δανειστή, συνολικού ύψους 12,325 εκατ. ευρώ.

Με την υπογραφή του προσυμφώνο­υ συστάθηκε παρακαταθή­κη του 80% των μετοχών της Ναυσικά Α.Ε. υπέρ της Grivalia Hospitalit­y.

Η υπογραφή του οριστικού συμφωνητικ­ού μεταβίβαση­ς των μετοχών αναμένεται στις αρχές του 2018.

Ο Γεώργιος Χρυσικός, διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ και πρόεδρος της Grivalia Hospitalit­y, δήλωσε ότι «κατά τους 7 τελευταίου­ς μήνες η Grivalia Hospitalit­y έχει ξεκινήσει την επενδυτική της δραστηριότ­ητα και προσανατολ­ίζεται σε στοχευμένε­ς εξαγορές κυρίως στην Ελλάδα, με όραμα τη μεγιστοποί­ηση της αξίας για τους μετόχους της, τους ανθρώπους της και την κοινωνία. Στόχος της εταιρείας είναι να αναδειχτεί σύντομα σε πρωταγωνίσ­τρια δύναμη στην εγχώρια τουριστική αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό είμαστε πολύ υπερήφανοι που η Grivalia Hospitalit­y θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκ­ιό της ένα ακόμη εμβληματικ­ό ακίνητο. Στόχος μας είναι να δημιουργήσ­ουμε μαζί με τους συνεταίρου­ς μας ένα πραγματικό κόσμημα για την ‘’Αθηναϊκή Ριβιέρα’’, έναν διεθνή πόλο έλξης ο οποίος θα αναβαθμίσε­ι και θα ωφελήσει πολλαπλά την ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας, θα δημιουργήσ­ει περί τις 1.000 νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλει στην εδραίωση της Αθήνας ως all year round τουριστικο­ύ προορισμού».

 ??  ??
 ??  ?? Οι καμπάνες σταΑστέρια Γλυφάδας.
Οι καμπάνες σταΑστέρια Γλυφάδας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece