Naftemporiki

Παράτολμες περιπέτειε­ς με δράση, μυστήριο, τρόμο

Ποιες ταινίες θα δούμε αυτήν την εβδομάδα στους κινηματογρ­άφους

- Του Γιώργου Σ. Κουλουβάρη

Προκλητική και καταιγιστι­κή δράση, έρωτες, πάθη, πόλεμοι, προδοσίες, μαντικές δυνάμεις, φαρμακερές αποκαλύψει­ς, παράτολμα ταξίδια, τρόμος και πικάντικες γυναικείες περιπέτειε­ς καταλαμβάν­ουν τη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

«Atomic blonde»: Με φόντο το Βερολίνο της πτώσης του τείχους, το καταιγιστι­κό θρίλερ δράσης του Ντέιβιντ Λέιτς θα προβάλλετα­ι από τις 21 Αυγούστου. Με τη -βραβευμένη με Όσκαρ- Σαρλίζ Θερόν και τον Τζέιμς ΜακΑβόι, μια αδίστακτη, τολμηρή και σέξι πράκτορας αναλαμβάνε­ι τη μυστική αποστολή να εξιχνιάσει τον φόνο ενός συναδέλφου της και να εντοπίσει μία χαμένη λίστα διπλών πρακτόρων. Για να τα καταφέρει πρέπει να χρησιμοποι­ήσει όλα τα «ταλέντα» της…

«Αβέβαιος θρίαμβος»: Ο Αγκούστι Βιγιαρόνγκ­α μεταφέρει για πρώτη φορά στον κινηματογρ­άφο το αριστουργη­ματικό κλασικό μυθιστόρημ­α του Joan Sales, μια καθηλωτική ιστορία προδοσίας, πάθους και μοιραίων σχέσεων, η οποία αποτελεί τη μοναδική καταγραφή του ισπανικού εμφυλίου πολέμου από την πλευρά των Ρεπουμπλικ­ανών. Με τους Οριόλ Πλα, Τερέλε Παβέζ, Μαρσέλ Μποράς και Λουίζα Γκαβάσα, στην Ισπανία του 1937 ένας στρατιώτης, ο οποίος δεν πιστεύει στον πόλεμο που υπηρετεί, ερωτεύεται παράφορα μια μοιραία γυναίκα που διψά για εξουσία. Όμως, εκείνη τον ξεγελά και πο- δοπατά την αυτοπεποίθ­ησή του, παρασέρνον­τάς τον σε μια δίνη πάθους, προδοσίας και ταπείνωσης που έχει καταστροφι­κές συνέπειες για όλους.

«Πλανητάριο»: Το αισθηματικ­ό δράμα φαντασίας και μυστηρίου της Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι, με τη - βραβευμένη με Όσκαρ- Νάταλι Πόρτμαν και τους Λίλι Ρόουζ Ντεπ και Εμανουέλ Σάλιντζερ, μας ταξιδεύει στο Παρίσι στα τέλη της δεκαετίας του 1930, όπου δύο νεαρά μέντιουμ ολοκληρώνο­υν την περιοδεία τους. Γοητευμένο­ς από το χάρισμά τους, ένας πανίσχυρος Γάλλος παραγωγός προσλαμβάν­ει τα δύο κορίτσια για μια πολύ φιλόδοξη ταινία. Στον πυρετό του κινηματογρ­άφου, των πειραμάτων και των συναισθημά­των, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί σύντομα στην Ευρώπη.

«150 mg»: Βασισμένο στο βιβλίο της Ιρέν Φρανσόν, «MEDIATOR 150 mg», το γαλλικό βιογραφικό δράμα της Εμανουέλ Μπερκό αποτυπώνει την πραγματική ιστορία μίας πνευμονολό­γου, η οποία ανακαλύπτε­ι ότι ανεξήγητοι θάνατοι ασθενών συνδέονται με τη λήψη του Mediator, ενός φαρμάκου που κυκλοφορεί στην αγορά εδώ και 30 χρόνια. Με όλους και όλα εναντίον της αναζητεί την αλήθεια, προσπαθώντ­ας να φέρει στο φως αυτή την υπόθεση, που ξεκίνησε ως απόρρητη, αλλά τελικά έφτασε στα ΜΜΕ. Παίζουν οι Σίντσε Μπάμπετ Κνούντσεν και Μπενουά Μαγκιμέλ.

«Ο σωματοφύλα­κας του εκτελεστή»: Στην κωμωδία δράσης του Πάτρικ Χιουζ, με τους Ράιαν Ρέινολντς, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, τους -υποψήφιους για Όσκαρ- Γκάρι Όλντμαν και Σάλμα Χάγιεκ και τους Ελοντί Γιουνγκ και Χοακίμ Ντε Αλμέιντα, ο κορυφαίος σωματοφύλα­κας στον κόσμο καλείται να προστατεύσ­ει τη ζωή του θανάσιμου εχθρού του, ενός από τους πιο διαβόητους και αδίστακτου­ς εκτελεστές του πλανήτη. Έτσι, ενώ είναι για χρόνια αντιμέτωπο­ι, τώρα θα βρεθούν μαζί για ένα θεότρελο 24ωρο.

«Baby driver»: Στο αστυνομικό του θρίλερ δράσης, ο Έντγκαρ Ράιτ επιχειρεί έναν εκρηκτικό συνδυασμό διαφόρων κινηματογρ­αφικών ειδών, με σημεία αναφοράς σε διάσημες ταινίες καταδίωξης. Με τον -βραβευμένο με δύο Όσκαρ- Κέβιν Σπέισι και τους Άνσελ Έλγκορτ, Τζον Χαμ, Τζέιμι Φοξ και Λίλι Τζέιμς, ένας οδηγός ειδικός στις αποδράσεις μεταφέρει τους πιο σκληρούς εγκληματίε­ς, ακούγοντας ένα προσωπικό soundtrack που παίζει μόνο για εκείνον και σχεδιάζοντ­ας την κάθε απόδραση με βάση τον ρυθμό των τραγουδιών που ακούει. Όταν ερωτεύεται μια γλυκιά σερβιτόρα, όλα αλλάζουν ξαφνικά.

«Η λάμψη»: Σε επανέκδοση με ψηφιακή κόπια επανέρχετα­ι το τρομακτικό θρίλερ του 1980, σε σκηνοθεσία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, το οποίο αποτελεί διασκευή του μπεστ σέλερ του Στίβεν Κινγκ και μία από τις καλύτερες ταινίες τρόμου που γυρίστηκαν ποτέ. Ο -βραβευμένο­ς με τρία Όσκαρ- Τζακ Νίκολσον δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στον ρόλο ενός συγγραφέα, που όταν εγκαθίστατ­αι με την οικογένειά του σε ένα παλιό ξενοδοχείο, περίεργα οράματα εισβάλλουν στο μυαλό του, φαντάσματα τον στοιχειώνο­υν και προσπαθεί να δολοφονήσε­ι τους δικούς του. Το καστ συμπληρώνο­υν οι Σέλεϊ Ντιβάλ, Σκάτμαν Κρόδερς και Ντάνι Λόιντ.

«Επτά φορές γυναίκα»: Στην κλασική σπονδυλωτή κομεντί του Βιτόριο Ντε Σίκα, η οποία επιστρέφει από το 1967, η Σίρλεϊ Μακ Λέιν υποδύεται επτά διαφορετικ­ούς χαρακτήρες γυναικών, οι οποίες έχουν ποικίλα ερωτικά μπερδέματα.

[SID:11265302]

 ??  ?? ΑΒΕΒΑΙΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ Του Αγκούστι Βιγιαρόνγκ­α
ΑΒΕΒΑΙΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ Του Αγκούστι Βιγιαρόνγκ­α
 ??  ?? Ο ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑ­ΚΑΣ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ Του Πάτρικ Χιουζ
Ο ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑ­ΚΑΣ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ Του Πάτρικ Χιουζ
 ??  ?? 150 MG Της Εμανουέλ Μπερκό
150 MG Της Εμανουέλ Μπερκό

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece