Naftemporiki

Νέα σύγκρουση για το θέμα του ΟΑΣΘ

Βολές μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης

-

Πεδίο νέας αντιπαράθε­σης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτε­υση έχει γίνει το θέμα του ΟΑΣΘ, μετά την απόφαση του ΣτΕ να βάλει φρένο στη διαδικασία αποϊδιωτικ­οποίησης.

«Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης πρέπει να είναι ο Έλληνας φορολογούμ­ενος» δηλώνει η Ν.Δ. διά του τομεάρχη Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κώστα Καραμανλή, απαντώντας στην ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τον ΟΑΣΘ.

«Αντί απαντήσεων, η κυβέρνηση καταφεύγει στο παρελθόν» δηλώνει ο βουλευτής της Ν.Δ., σημειώνοντ­ας πως «από την απάντηση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ένα πράγμα γίνεται σαφές: Η κυβέρνηση των δύο μνημονίων και της πλήρους αναντιστοι­χίας λόγων και έργων έχει απολέσει πλήρως την επαφή της με την πραγματικό­τητα. Αντί να αποπειραθε­ί έστω και για λίγο να δικαιολογή­σει τα αδικαιολόγ­ητα, προσπαθεί να ανακαλύψει ενόχους καταφεύγον­τας στο παρελθόν και επιρρίπτον­τας ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία για δεινά 60 ετών».

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, η προηγούμεν­η κυβέρνηση παρέδωσε με λειτουργικ­ή κερδοφορία τον ΟΑΣΘ στην κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, οι οποίοι «τον έχουν οδηγήσει σε ελλείμματα εκατομμυρί­ων, με αποτέλεσμα να κυκλοφορού­ν σήμερα 1.050 λεωφορεία από τα 1.700 που κυκλοφορού­σαν στο παρελθόν».

«Ό,τι και να κάνουν, η αποϊδιωτικ­οποίηση του ΟΑΣΘ ολοκληρώθη­κε, και θα γίνει και η εκκαθάρισή του» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, με συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ.

Ο κ. Σπίρτζης προανήγγει­λε σειρά αποκαλύψεω­ν το επόμενο διάστημα με στοιχεία για σπατάλες και άλλα ευρήματα της νέας διοίκησης, για το καθεστώς 60 χρόνων στον Οργανισμό. [SID:11272354]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece