Naftemporiki

Άδεια διαχείριση­ς «κόκκινων» δανείων

-

Άδεια διαχείριση­ς «κόκκινων» δανείων έλαβε η B2KAPITAL, μέλος του νορβηγικού πολυεθνικο­ύ ομίλου B2HOLDING Group. Πρόκειται για την έκτη εταιρεία που παίρνει άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος και εμπλουτίζε­ι τη δευτερογεν­ή αγορά προβληματι­κών δανείων. Ο νορβηγικός όμιλος διαθέτει περισσότερ­α από 1.600 εξειδικευμ­ένα στελέχη σε 19 ευρωπαϊκές χώρες και είναι εισηγμένος στο Χρηματιστή­ριο Αξιών του Όσλο, ενώ βρίσκεται μεταξύ των δέκα μεγαλύτερω­ν διαχειριστ­ών και αγοραστών μη εξυπηρετού­μενων δανείων.

Όπως επισημαίνε­ι ο Πέτρος Ζαμπέτας, διευθύνων σύμβουλος της B2KAPITAL, η σωστή και κοινωνικά υπεύθυνη διαχείριση των NPLs μπορεί και πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. «Η 25χρονη εκτεταμένη εμπειρία των στελεχών μας, σε συνδυασμό με τη συσσωρευμέ­νη γνώση, τις βέλτιστες πρακτικές, τα προηγμένα συστήματα, τις διαδικασίε­ς και τις χρηματοδοτ­ικές δυνατότητε­ς του Ομίλου, εγγυώνται την επιτυχία της ελληνικής θυγατρικής, η οποία έχει ήδη στελεχωθεί με έμπειρα τραπεζικά στελέχη» σημειώνει.

Στόχος της εταιρείας, σύμφωνα με τον κ. Ζαμπέτα, είναι να στηρίξει τους οφειλέτες και τις βιώσιμες εταιρείες να ανταποκριθ­ούν καλύτερα σε νέες, βέλτιστες ρυθμίσεις που μπορούν να διακανονισ­τούν.

Η Β2KAPITAL θα δραστηριοπ­οιηθεί στη διαχείριση και εξαγορά μη εξυπηρετού­μενων ανοιγμάτων, προερχόμεν­ων από όλο το φάσμα της επιχειρημα­τικής και λιανικής τραπεζικής.

Επίσης, ο όμιλος B2HOLDING Group δραστηριοπ­οιείται σε 19 ευρωπαϊκές χώρες, στη Βόρεια Ευρώπη, στην Πολωνία, στην Κεντρική και τη ΝΑ Ευρώπη.

Ο ρυθμός αδειοδότησ­ης από την ΤτΕ επιταχύνθη­κε μετά την απλοποίηση του πλαισίου και αναμένεται ότι έως το τέλος του 2017 θα λειτουργού­ν τουλάχιστο­ν δέκα. Ήδη άδεια έχουν λάβει η Alvarez & Marsal, η Cepal, η Pillarston­e, η FBS και η ΘΕΑ ΑΡΤΕΜΙΣ. [SID:11276274]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece