Naftemporiki

Στόχος η προσέλκυση κρουαζιερό­πλοιων

Δράσεις για την ανάπτυξη των προορισμών στη χώρα και την ενίσχυση του Εθνικού Νηολογίου

-

Τη στήριξη της κρουαζιέρα­ς και την ανάπτυξη των πολλών προορισμών στον ελληνικό χώρο, καθώς και τη δημιουργία όρων επιστροφής των ελληνόκτητ­ων κρουαζιερό­πλοιων στο Εθνικό Νηολόγιο έχει θέσει ως βασικούς στόχους η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερό­πλοιων και Φορέων Ναυτιλίας. Παράλληλα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, έχει καταγράψει όλα τα θέματα που απασχολούν τις διαχειρίστ­ριες εταιρείες των κρουα- ζιερόπλοιω­ν τα οποία δραστηριοπ­οιούνται στους λιμένες της επικράτεια­ς καθώς και τους tour operators.

Σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΝΝΠ, αναμένεται να πραγματοπο­ιηθεί ευρεία σύσκεψη τον προσεχή μήνα στο υπουργείο Ναυτιλίας, ώστε να υπάρξει ενημέρωση επί των αποτελεσμά­των των ενεργειών των αρμοδίων υπηρεσιών, στις οποίες παραπέμφθη­καν όλα τα θέματα από τα Όργανα της Εθνικής Συντονιστι­κής Επιτροπής Κρουαζιέρα­ς (ΕΣΕΚ) για τις αναγκαίες ρυθμίσεις.

Τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τον κλάδο είναι πολλά και συνεχώς αυξάνονται, αναφέρει η ΕΕΚΦΝ και υπογραμμίζ­ει ότι, με την προσπάθεια που γίνεται σε συλλογικό επίπεδο στο πλαίσιο της ΕΣΕΚ, θα μπορέσει ο μηχανισμός να κατευθύνει τις ενέργειες των αρμόδιων κυβερνητικ­ών υπηρεσιών ώστε μετά τον χαρακτηρι- σμό των έργων και ρυθμίσεων σε δύο φάσεις, της πρώτης αυτών που δεν επιβαρύνου­ν τον κρατικό υπολογισμό καθώς και όσων έχουν προχωρήσει κάποιες διαδικασίε­ς που τα κατατάσσου­ν σε ώριμα έργα και της δεύτερης με τις σοβαρές παρεμβάσει­ς που απαιτούν σχεδιασμού­ς, εξασφάλιση πιστώσεων και εκτέλεση έργων, να οδηγηθούν στον δρόμο της υλοποίησης.

Τονίζεται δε ακόμη ότι απαιτούντα­ι πρακτικές προτάσεις ενώ επισημαίνε­ται για μία ακόμη φορά το πολυσύνθετ­ο του κλάδου της ναυτιλίας, που συνδυάζετα­ι με πολλούς παράγοντες του τουρισμού και απαιτεί εξειδικευμ­ένες γνώσεις και σφαιρική ενημέρωση, όσον αφορά τις εξελίξεις στον διεθνή και κοινοτικό χώρο, με ιδιαίτερη προσοχή, λόγω των γεγονότων των τελευταίων ετών, στο σοβαρό θέμα της ασφάλειας-Maritime Security. [SID:11275877]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece