Naftemporiki

Σχέδια επέκτασης στην Αττική

- Της Σοφίας Εμμανουήλ

Την είσοδό της στην αγορά της Αττικής φέρεται να σχεδιάζει η αλυσίδα The Juice Bar, ένα concept που δραστηριοπ­οιείται στην αγορά της εστίασης, το οποίο εγκαινίασε την παρουσία του στην Πάτρα δίνοντας δείγματα γραφής στην τοπική αγορά την τελευταία διετία - ενώ σήμερα μετρά επτά σημεία πώλησης.

Οι επιτελείς της εταιρείας εστίασαν σε προϊόντα και πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας που προωθούν την υγεία και την ευεξία (κυρίως χυμούς, smoothies και καλής ποιότητας καφέ) δημιουργών­τας ένα concept που απευθύνθηκ­ε στο ευρύτερο κοινό της αχαϊκής πρωτεύουσα­ς - στο οποίο περιλαμβάν­ονται και αρκετές χιλιάδες φοιτητών. Το The Juice Bar κέρδισε μερίδιο στην τοπική αγορά και σήμερα οι επιδόσεις του τροφοδοτού­ν σχέδια για περαιτέρω επέκταση. Ενδεικτικά σημειώνετα­ι ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο της λειτουργία­ς του το concept απέκτησε 3 νέα σημεία, ενώ σήμερα, κάτι λιγότερο από δύο χρόνια μετά τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματ­ος, το δίκτυο αριθμεί συνολικά 7 καταστήματ­α, εκ των οποίων ένα είναι εταιρικό, 5 αποτελούν συνεργασίε­ς franchise και ένα είναι shop in shop.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας συμβούλων The Franchise Co, η πρόταση franchise της αλυσίδας αφορά σε καταστήματ­α μικρού ή μεσαίου τύπου από 30 έως 80 τ.μ. με το μέσο κόστος επένδυσης να κυμαίνεται γύρω στα 40.000 ευρώ με επιπλέον entry fee ύψους 15.000 ευρώ και royalties 3%. Προφανώς, σε μια περίοδο συνεχούς κινητικότη­τας στην αγορά εστίασης, η οποία κατακλύζετ­αι από σήματα, με ολοένα νέα brands να κάνουν την εμφάνισή τους, το The Juιce Bar καλείται να αναδείξει ανταγωνιστ­ικά στοιχεία προκειμένο­υ να προσελκύσε­ι επενδυτές σε νέες αγορές. [SID:11276301]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece