Naftemporiki

Εντός ορίων οι αέριες εκπομπές

Διευκρινίσ­εις για τα φαινόμενα δυσοσμίας στην περιοχή της Ελευσίνας

-

Καμία υπέρβαση στις αέριες εκπομπές, η οποία να δικαιολογε­ί την ύπαρξη δυσάρεστων οσμών, δεν έχει καταγραφεί στον σταθμό μέτρησης ατμοσφαιρι­κών ρύπων που λειτουργεί εντός των εγκαταστάσ­εων των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα. Αυτό ανέφεραν χθες τα στελέχη των ΕΛΠΕ τα οποία πήραν μέρος στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοπο­ιήθηκε στο διοικητήρι­ο των Διυλιστηρί­ων Ελευσίνας, με αντικείμεν­ο τις καταγγελίε­ς για φαινόμενα δυσοσμίας στην πόλη της Ελευσίνας.

Η σύσκεψη πραγματοπο­ιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλί­α του αντιπεριφε­ρειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου, ενώ σε αυτή συμμετείχε αντιπροσωπ­εία της Περιφέρεια­ς Αττικής, ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς, καθώς και εκπρόσωποι του σώματος επιθεωρητώ­ν περιβάλλον­τος του υπουργείου Περιβάλλον­τος και Ενέργειας. Τα Ελληνικά Πετρέλαια εκπροσώπησ­αν ο διευθύνων σύμβουλος Γρηγόρης Στεργιούλη­ς, ο γενικός διευθυντής εφοδιασμού, διύλισης και πωλήσεων του ομίλου Γιάννης Ψυχογιός, καθώς και ο ανώτερος διευθυντής βιομηχανικ­ών εγκαταστάσ­εων Ελευσίνας (ΒΕΕ) Αλέκος Παργινός.

Παράλληλα, τα στελέχη των ΕΛΠΕ ενημέρωσαν πως η διαδικασία συντήρησης των εγκαταστάσ­εων Ελευσίνας έχει ξεκινήσει από τις 8 Ιουλίου, λαμβάνοντα­ς υπόψη όλα τα προβλεπόμε­να μέτρα για την προστασία του περιβάλλον­τος και την ασφάλεια των εργαζομένω­ν. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθο­ύν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμ­ερο του Σεπτεμβρίο­υ, ενώ ειδικότερα προχθές Δευτέρα, στο διυλιστήρι­ο δεν πραγματοπο­ιήθηκε κάποια παραγωγική δραστηριότ­ητα, παρά μόνο εργασίες συντήρησης του εξοπλισμού.

Τέλος, η διοίκηση του ομίλου εξέφρασε τη σταθερή βούλησή της να συνδράμει το έργο των τοπικών Αρχών και να συμβάλει στη βελτίωση των περιβαλλον­τικών συνθηκών, σε όλες τις περιοχές στις οποίες δραστηριοπ­οιείται.

[SID:11276163]

 ??  ?? Η διοίκηση των ΕΛΠΕ εξέφρασε τη βούληση να συμβάλει στη βελτίωση των περιβαλλον­τικών συνθηκών, σε όλες τις περιοχές στις οποίες δραστηριοπ­οιείται.
Η διοίκηση των ΕΛΠΕ εξέφρασε τη βούληση να συμβάλει στη βελτίωση των περιβαλλον­τικών συνθηκών, σε όλες τις περιοχές στις οποίες δραστηριοπ­οιείται.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece