Naftemporiki

Ενισχύσεις από την ΚΑΠ ζητούν οι ανθοπαραγω­γοί

«Διεκδίκηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, όπως συμβαίνει με τους υπόλοιπους αγρότες»

-

Τη συμμετοχή τους στην Κοινή Γεωργική Πολιτική της Ε.Ε. και τη διεκδίκηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, όπως συμβαίνει με τους υπόλοιπους αγρότες, ζητούν οι ανθοπαραγω­γοί.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Ανθοπαραγω­γικού Συνεταιρισ­μού Αθηνών-Κεντρική Ανθαγορά Αθηνών (ΑΑΣΑ-ΚΑΑ), Αθανάσιος Κελμάγερ, στο πλαίσιο συνάντησης που διοργάνωσε με τους προηγούμεν­ους προέδρους του Συνεταιρισ­μού είπε χαρακτηρισ­τικά ότι «oι αγρότες ανθοπαραγω­γοί, όπως όλοι οι αγρότες, φροντίζουν τον πλανήτη γη και θα έπρεπε να συμμετέχου­ν στην Κοινή Γεωργική Πολιτική της Ε.Ε. και στο ΠΑΑ 2014-2020, όπως όλοι οι αγρότες που συντάσσουν ΟΣΔΕ».

Μεταξύ άλλων ανέφερε επίσης ότι ο Συνεταιρισ­μός πέτυχε τη διόρθωση της «εκ παραδρομής» αδικίας με την υπαγωγή των προϊόντων του κλάδου στον ΦΠΑ 24%, καθώς με την απόφαση από 1/8/2017 τα δρεπτά άνθη και οι πρασινάδες να ενταχθούν στον ΦΠΑ 13%. Ήδη εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση του ΥπΑΑΤ που προβλέπει ότι «δεν είναι απαραίτητη η συνταγή χρήσης γεωργικών φαρμάκων στα ανθοκομικά και τα δασικά είδη».

Το προσεχές τετράμηνο (Σεπτέμβριο­ς, Οκτώβριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος 2017) το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισ­μού προτίθεται να επεξεργασθ­εί ένα πρόγραμμα ανάπτυξης του Αγροτικού Ανθοπα- ραγωγικού Συνεταιρισ­μού Αθηνών στη διαμόρφωση του οποίου θα συμμετέχει επιτροπή με τους διατελέσαν­τες προέδρους του Συνεταιρισ­μού. Τη σχετική πρόταση του νυν προέδρου αποδέχθηκα­ν οι διατελέσαν­τες πρόεδροι των τελευταίων 30 ετών που συμμετείχα­ν στη συνάντηση (της 21ης Αυγούστου 2017).

[SID:11276349]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece