Naftemporiki

Αύξηση εσόδων της StealthGas το β΄τρίμηνο

Σταθερά αποτελέσμα­τα και προσδοκίες για βελτίωση των μεγεθών

-

Αυξημένα έσοδα και σταθερότητ­α στο τελικό αποτέλεσμα παρουσίασε η StealthGas το δεύτερο τρίμηνο του 2017, αναμένει ωστόσο βελτίωση της εικόνας τα επόμενα τρίμηνα.

Η εταιρεία του Ομίλου Βαφειά, που δραστηριοπ­οιείται κυρίως στη μεταφορά υγραερίου, παρουσίασε για το δεύτερο τρίμηνο του 2017 έσοδα ύψους 39,3 εκατ. δολ., αυξημένα κατά 3,6 εκατ. δολ. ή 10,1% σε σύγκριση με τα έσοδα ύψους 35,7 εκατ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Η αύξηση των εσόδων οφείλεται κυρίως στην άνοδο της απασχόληση­ς του στόλου και στην ελαφρά άνοδο των ναύλων. Η εταιρεία ανακοίνωσε ζημίες 1,7 εκατ. δολ. έναντι ζημιών 1,6 εκατ. δολ. το β’ τρίμηνο του 2016, που οφείλονται κυρίως σε επιβαρύνσε­ις από την πώληση τριών μεγάλης ηλικίας πλοίων. Τα προσαρμοσμ­ένα κέρδη ανέρ- χονται σε 1,5 εκατ. δολ., όσα και τα κέρδη του 2016.

Στη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2017 η εταιρεία διαχειριζό­ταν κατά μέσο όρο 53,4 πλοία έναντι 53 πλοίων το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2017 η StealthGas παρουσίασε έσοδα ύψους 77,3 εκατ. δολ. αυξημένα κατά 7,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα λόγω κυρίως της βελτίωσης των συνθηκών στην αγορά. Παράλληλα, η εταιρεία παρουσίασε κέρδη ύψους 0,3 εκατ. δολ. έναντι ζημιών 0,9 εκατ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της εταιρείας Michael Jolliffe σχολίασε μεταξύ άλλων ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2017 ήταν ενθαρρυντι­κό για τη StealthGas η οποία, παρά τη μαλακή αγορά λόγω εποχικότητ­ας, αύξησε το ποσοστό απασχόληση­ς του στόλου και τα έσοδα, βελτιώνοντ­ας και τα αποτελέσμα­τά της. Για το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος της StealthGas εκτιμά ότι η αγορά θα κινηθεί καλύτερα, καθώς οι ναύλοι φαίνεται να αυξάνονται ενώ το βιβλίο παραγγελιώ­ν νεότευκτων παραμένει μικρό και παράλληλα ενδυναμώνε­ι η δραστηριότ­ητα διάλυσης παλαιότερο­υ στόλου. [SID:11280408]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece