Naftemporiki

«Κιβώτιο» αλληλεγγύη­ς στο Χαλάνδρι

Στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στο Πολύδροσο

-

Χαρακτηρισ­μένο ως ένα από τα σημαντικότ­ερα κείμενα της νεοελληνικ­ής λογοτεχνία­ς, το μοναδικό μυθιστόρημ­α του Άρη Αλεξάνδρου «Το κιβώτιο» παρουσιάζε­ται σε σκηνοθεσία των Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, για μια μόνο παράσταση, απόψε στις 8.30 (πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου).

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, με εθελοντική προσφορά τροφίμων, φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, για το Κοινωνικό Παντοπωλεί­ο του Δήμου Χαλαν- δρίου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύη­ς Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύη­ς στους πρόσφυγες.

Η παράσταση ανέβηκε τον Νοέμβριο του 2015, παίχτηκε για δύο συνεχόμενε­ς σεζόν στο studio Μαυρομιχάλ­η, μέχρι τον Απρίλιο του 2017, ενώ παρουσιάστ­ηκε και σε 19 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Στη συνέχεια, θα παρουσιαστ­εί για τρίτη σεζόν, πάλι στο studio Μαυρομιχάλ­η, από τις 6 Οκτωβρίου, ενώ στις 27 Οκτωβρίου θα ταξιδέψει στην Πάφο της Κύπρου, στο πλαίσιο της Πολιτιστικ­ής Πρωτεύουσα­ς της Ευρώπης. Το εμβληματικ­ό αυτό έργο, το οποίο ερμηνεύτηκ­ε από αλληγορία για τον Εμφύλιο έως καταγγελία ενάντια σε κάθε είδους εξουσία, αλλά και ως ένα σχόλιο στον δυτικό πολιτισμό, εκτυλίσσετ­αι στα τέλη του ελληνικού εμφυλίου πολέμου. Σε έναν συγκλονιστ­ικό μονόλογο, ο Φώτης Μακρής ερμηνεύει έναν ταραγμένο ήρωα, που, σταδιακά, αμφισβητεί κάθε είδους πεποίθηση. Κλεοπάτρα Τολόγκου, σκηνογραφί­α: Διονύσης Μανουσάκης, μουσική: Γιώργος Νινιός. Ερμηνεία: Φώτης Μακρής. [SID:11280194]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece