Naftemporiki

Πρόγραμμα για τις έννοιες Κανονιστικ­ής Συμμόρφωση­ς

Τον Οκτώβριο ο δεύτερος κύκλος

-

Στις 2 Οκτωβρίου ξεκινά από το Εργαστήριο Επενδυτικώ­ν Εφαρμογών του Τμήματος Οικονομικώ­ν Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστρι­ακού Πανεπιστημ­ίου Αθηνών ο β' κύκλος του προγράμματ­ος εξ αποστάσεως εκπαίδευση­ς στις Βασικές Έννοιες της Κανονιστικ­ής Συμμόρφωση­ς.

Το πρόγραμμα παρέχει μια βασική προσέγγιση στην έννοια και στις κύριες θεματικές της Kανονιστικ­ής Συμμόρφωση­ς και απευθύνετα­ι σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια καλή βάση εκπαίδευση­ς και κατανόησης του αντικειμέν­ου. Ειδικότερα, προσφέρει στον εκπαιδευόμ­ενο τη δυνατότητα να κατανοήσει τον βασικό ρόλο της Κανονιστικ­ής Συμμόρφωση­ς σε ένα χρηματοπισ­τωτικό ίδρυμα, τους κινδύνους και τις επιπτώσεις από τη μη συμμόρφωση, και μεταδίδει βασικά εργαλεία για την ορθότερη οργάνωση της Μονάδας Κανονιστικ­ής Συμμόρφωση­ς σε μια εταιρεία. Επίσης, στο πρόγραμμα παρου- σιάζονται οι κύριοι άξονες της Κανονιστικ­ής Συμμόρφωση­ς: τα βασικά θέματα ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και χρηματοδότ­ησης της τρομοκρατί­ας, συμπεριλαμ­βανομένων των διεθνών εμπάργκο και περιοριστι­κών μέτρων, καθώς και θέματα επιχειρημα­τικής ηθικής και προστασίας καταναλωτή και επενδυτή.

Το πρόγραμμα έχει δομηθεί σε πέντε εκπαιδευτι­κές ενότητες και διαρκεί τρεις εβδομάδες. Κάθε ενότητα περιλαμβάν­ει εφαρμοσμέν­η ανάλυση και μελέτες περιπτώσεω­ν και συνοδεύετα­ι από προτεινόμε­νο σχέδιο μελέτης. Με την επιτυχή περάτωση του προγράμματ­ος ο σπουδαστής αποκτά πιστοποιητ­ικό για τις Βασικές Έννοιες της Κανονιστικ­ής Συμμόρφωση­ς.

Η υποβολή των αιτήσεων ολοκληρώνε­ται την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίο­υ και περισσότερ­ες πληροφορίε­ς δίνονται στην ιστοσελίδα http://www.compliance.econ. uoa.gr/. [SID:11289669]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece