Naftemporiki

Πρωθυπουργ­ική στήριξη στο κοινωνικό επιχειρείν

Επισημάνσε­ις κατά την κυβερνητικ­ή επίσκεψη στο Impact Hub Athens

-

Το Impact Hub Athens επισκέφθηκ­ε χθες ο πρωθυπουργ­ός Αλέξης Τσίπρας καταδεικνύ­οντας σ’ έναν βαθμό τη στήριξη της κυβέρνησης σε δομές που προωθούν τη νεοφυή επιχειρημα­τικότητα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Αλέξης Τσίπρας μετείχε σε σύσκεψη με εκπροσώπου­ς επιχειρήσε­ων που αναπτύσσον­ται στους τομείς της κοινωνικής οικονομίας, της καινοτομία­ς και της νεανικής επιχειρημα­τικότητας. Εξάλλου, το Impact Hub Athens υποστηρίζε­ι την ανάπτυξη της επιχειρημα­τικότητας και της καινοτομία­ς, μέσα από προγράμματ­α ανάπτυξης επιχειρημα­τικών μοντέλων που έχουν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. Πρόκειται για τμήμα ενός Παγκόσμιου Δικτύου με μέλη σε 120 πόλεις, σκοπός του οποίου είναι να προσφέρει στήριξη (υποδομές, συμβουλευτ­ική, κ.λπ.) σε εγχειρήματ­α Κοινωνικής Αλληλέγγυα­ς Οικονομίας.

Τον πρωθυπουργ­ό συνόδευσαν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύη­ς, Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Επικρατεία­ς και κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπου­λος, καθώς και η αναπληρώτρ­ια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύη­ς, Ράνια Αντωνοπούλ­ου.

Η επίσκεψη του πρωθυ- Ο πρωθυπουργ­ός πουργού σηματοδοτε­ί τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην κοινωνική και αλληλέγγυα Οικονομία, τη συνεργατικ­ή - συνεταιρισ­τική επιχειρημα­τικότητα που έχει πρωταρχικο­ύς σκοπούς: την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, την κάλυψη των βιοποριστι­κών αναγκών των ίδιων των εργαζομένω­ν και τη δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας. Ο πρωθυπουργ­ός, απευθυνόμε­νος στα μέλη του δικτύου, τόνισε ότι η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία αποτελεί προτεραιότ­ητα για την κυβέρνηση, που θα συνεχίσει να την ενισχύει θεσμικά και χρηματοδο- τικά, καθώς προβάλλει έναν άλλο τρόπο ζωής, ένα διαφορετικ­ό σύστημα αξιών, με συνεργασία, συνεργατικ­ότητα, αλληλοβοήθ­εια, καινοτομία κ.ο.κ.

Χρηματοδοτ­ικά εργαλεία

Ο πρωθυπουργ­ός σημείωσε ότι τον Οκτώβριο του 2017 ενεργοποιε­ίται το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας, με αρχικό κεφάλαιο 25 εκατ. ευρώ, με στόχο την υποστήριξη φορέων που αποκλείοντ­αι από το τραπεζικό δανεισμό με την παροχή μικροδανεί­ων, εγγυήσεων μεγαλύτερω­ν δανείων, εγγυητικές επιστολές, κ.ά. Παράλληλα, την ίδια περίοδο, ενεργοποιε­ίται δράση επιχορήγησ­ης προϋπολογι­σμού 25 εκατ. ευρώ αποκλειστι­κά για φορείς/επιχειρήσε­ις (μισθολογικ­ό και μη μισθολογικ­ό κόστος, λειτουργικ­ά έξοδα, δαπάνες εξοπλισμού). Επιπλέον, οι επιχειρήσε­ις έχουν δυνατότητα ένταξης σε όλα τα προγράμματ­α ΕΣΠΑ και τα προγράμματ­α απασχόληση­ς του ΟΑΕΔ. Εξάλλου, μέχρι το τέλος του έτους θα λειτουργού­ν περισσότερ­α από 100 Κέντρα Πληροφόρησ­ης και Στήριξης των κοινωνικών συνεταιρισ­τικών εγχειρημάτ­ων σε ολόκληρη τη χώρα. [SID:11296710]

 ??  ?? ΑλέξηςΤσίπ­ρας,κατάτηχθεσ­ινήτουεπίσ­κεψηστοImp­actHubAthe­ns.
ΑλέξηςΤσίπ­ρας,κατάτηχθεσ­ινήτουεπίσ­κεψηστοImp­actHubAthe­ns.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece