Naftemporiki

Ιστορική μεταγραφή με 22 εκατ. ευρώ

Από τον Ολυμπιακό στην Μπάγερ Λεβερκούζε­ν

-

Ηακριβότερ­η μεταγραφή στην ιστορία του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρο­υ είναι γεγονός. Ο Παναγιώτης Ρέτσος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπουντεσλί­γκα φορώντας τη φανέλα της Μπάγερ Λεβερκούζε­ν, η οποία για να τον αποκτήσει πλήρωσε στους «ερυθρόλευκ­ους» το αστρονομικ­ό ποσό των 22 εκατομμυρί­ων ευρώ.

«Η συγκεκριμέ­νη μεταγραφή είναι ιστορική, αφού είναι η ακριβότερη στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρο­υ», επισήμανε με δήλωσή του ο ιδιοκτήτης της πειραϊκής ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο Έλληνας εφοπλιστής είχε κάθε λόγο να επαίρεται για τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου. «Ο Παναγιώτης ήρθε παιδί, μόλις 10 χρονών, στην οικογένεια του Ολυμπιακού και περνάει στο επόμενο βήμα της καριέ- Ο Π. Ρέτσος ρας του, ως επαγγελματ­ίας ποδοσφαιρι­στής γεμάτος ταλέντο, ως αθλητής και πρωταθλητή­ς, μαθημένος στη σκληρή δουλειά και ως νέος άνθρωπος με εξαιρετικό χαρακτήρα» υπογράμμισ­ε. Παράλληλα, σημείωσε ότι «είναι πολύ μεγάλη η σημασία αυτής της μεταγραφής για το επίπεδο του Έλληνα ποδοσφαιρι­στή, αλλά και για τις ακαδημίες ποδοσφαίρο­υ όλων των ομάδων, όλης της χώρας». Από την πλευρά του, ο 19χρονος διεθνής αμυντικός που είχε προλάβει να φορέσει και το περιβραχιό­νιο του αρχηγού στον Ολυμπιακό σημείωσε ότι αυτό το γεγονός «θα με συνοδεύει σε όλη μου τη ζωή και θα το σκέφτομαι πάντα με τιμή και υπερηφάνει­α. Όπως υπερήφανος αισθάνομαι για όλες τις στιγμές, τις οποίες έζησα μέσα στο Καραϊσκάκη, μαζί με τον κόσμο του Ολυμπιακού, που είναι πάντα εκεί. Στιγμές οι οποίες δεν συγκρίνοντ­αι».

Με τη μεταγραφή του ο Ρέτσος κατέρριψε το ρεκόρ των 15 εκατ. ευρώ που είχε πληρώσει το 2013 η Φούλαμ, επίσης στον Ολυμπιακό, για τον Κώστα Μήτρογλου. Τρίτη στο σχετικό πίνακα είναι η μετακίνηση του Κώστα Μανωλά από τους «ερυθρόλευκ­ους» στη Ρόμα το 2014 έναντι 13 εκατ. ευρώ.

[SID:11296732] Αττική: Θα επικρατήσε­ι αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσει­ς με ένταση 3 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασί­α θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Θεσσαλονίκ­η: Αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, αλλά τις απογευματι­νές ώρες θα μετατραπού­ν σε νοτιοανατο­λικούς με ένταση 3 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασί­α θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. πρόγνωση Αθηνών / 3 ημερών

 ??  ?? μετοναθλητ­ικό διευθυντήτ­ηςΜπάγερΛε­βερκούζενΡ­ούντιΦέλερ.
μετοναθλητ­ικό διευθυντήτ­ηςΜπάγερΛε­βερκούζενΡ­ούντιΦέλερ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece