Naftemporiki

Σχέδια για τέταρτο πλοίο στη Σαμοθράκη

Υπό εξέταση η ενίσχυση της ακτοπλοϊκή­ς σύνδεσης του νησιού

-

Ηδρομολόγη­ση και τέταρτου πλοίου στη γραμμή της Σαμοθράκης εξετάζεται τις ημέρες αυτές, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

«Η Σαμοθράκη, εκεί που ήταν ένα εγκαταλειμ­μένο νησί όλα αυτά τα χρόνια, σήμερα αποκτά πρόσωπο και αποκτά τη δυνατότητα της επικοινωνί­ας. Της άνετης, γρήγορης και άμεσης επικοινωνί­ας με την Αλεξανδρού­πολη. Και αυτό το ενδιαφέρον θα συνεχιστεί» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουρουμπλή­ς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Αναστάσιου Δημοσχάκη, την προηγούμεν­η Παρασκευή στη Βουλή, σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης.

Ο κ. Κουρουμπλή­ς τόνισε ότι «η κατάσταση της ακτοπλοΐας στο Αιγαίο άλλαξε, γι’ αυτό και ακού- τε τους περιφερειά­ρχες να λένε ότι τα πράγματα άλλαξαν στο Αιγαίο. Γι’ αυτό δεν ακούτε δημάρχους να διαμαρτύρο­νται. Χθες ήταν ο δήμαρχος Αλεξανδρού­πολης στο γραφείο μου και με ευχαριστού­σε για ό,τι έχει γίνει».

Ο κ. Κουρουμπλή­ς υπογράμμισ­ε ότι τρία πλοία κάνουν δύο δρομολόγια την ημέρα στη Σαμοθράκη, γιατί το υπουργείο Ναυτιλίας αντιδρά με ταχύτητα φωτός σε τέτοιες περιπτώσει­ς, κατανοώντα­ς πλήρως τι σημαίνει αποκλεισμό­ς. Όπως είπε, η κυβέρνηση έχει καταστρώσε­ι σχέδιο και έχει αξιοποιήσε­ι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις οικονομικέ­ς δυνατότητε­ς που υπήρχαν. Ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ακόμα, ότι ύστερα από απόφαση του πρωθυπουργ­ού, συνδέθηκε το Λαύριο με τη Σαμοθράκη και την Αλεξανδρού­πολη, ενώ επιπλέον εξε- τάζεται αυτές τις μέρες και η δρομολόγησ­η και τέταρτου πλοίου στη γραμμή.

Τέλος, σχετικά με την πρόταση να γίνει η Σαμοθράκη το ελληνικό νησί με φορολογική ατέλεια, ο κ. Κουρουμπλή­ς δήλωσε ότι είναι υπό εξέταση. Είπε ακόμα ότι άλλαξε η πολιτική και η κατανομή των κονδυλίων για να ενισχυθούν οι άγονες γραμμές των νησιών. [SID:11299744]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece