Naftemporiki

Το πάθος του τάνγκο με πανσέληνο

Η Compania «Τangueros del Sur» στο Ηρώδειο

-

Αφιερωμένη στο tango που γεννήθηκε στον Νότο από τις μουσικές κουλτούρες και τις παραδόσεις των μεταναστών και γεμάτη πάθος, νοσταλγία και αισθησιασμ­ό είναι η παράσταση «Tango del Sur» (Το tango του Νότου), που παρουσιάζε­ται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Tango Acropolis, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Διονυσίου Αρεοπαγίτο­υ - Ακρόπολη), την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριο­ύ, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίο­υ, στις 9.15 το βράδυ.

Αναζήτηση για μια καλύτερη ζωή, πάθος για την αγάπη και τον έρωτα, σχέσεις που μετα- μορφώνοντα­ι σε μουσική και χορό. Μια συναρπαστι­κή χορευτική παράσταση, υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Αργεντινής, αφιερωμένη στην αληθινή ιστορία του tango, με την υπογραφή της διεθνούς φήμης χορεύτριας και χορογράφου από την Αργεντινή Natalia Ηills, η οποία έρχεται από το Μπουένος Άιρες για πρώτη φορά στην Ευρώπη, σε αποκλειστι­κότητα και για μια μόνο παράσταση στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού.

Οι κορυφαίοι χορευτές της Compania «Τangueros del Sur» αναβιώνουν με αυθεντικές ερ- μηνείες και δυναμισμό τη χορευτική εξέλιξη του tango, μέσα από το «Pomper el Piso», τη σπάνια σύλληψη της ιδέας της χορογράφου. Τους χορευτές συνοδεύει η οκταμελής ορχήστρα «Evocation live plus», υπό τη διεύθυνση του Αργεντινού μαέστρου Patricio Villarejo.

Ένα μουσικό αφιέρωμα σε μεγάλους καλλιτέχνε­ς και συνθέτες της χρυσής εποχής του τango, από τους Carlo Gardel και Lepera, Juan D ‘Arienzo, Anibal Troilo και Jose Maria Contursi, μέχρι τον επαναστατι­κό και ριζοσπαστι­κό Αstor Piazzolla. [SID:11300048]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece