Naftemporiki

Το άρθρο Αλ. Τσίπρα έδωσε το σύνθημα

-

Το άρθρο του πρωθυπουργ­ού Αλέξη Τσίπρα σε κυριακάτικ­η εφημερίδα για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, λειτούργησ­ε για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως η σφαίρα στο πιστόλι του αφέτη.

Ως έτοιμοι από καιρό στην αφετηρία του στίβου της πολιτικής διαπάλης διακεκριμέ­νοι υπουργοί έλαβαν το σύνθημα και χθες έδωσαν συνέχεια στην ορατή πλέον προσπάθεια οικειοποίη­σης του πολιτικού χώρου του πρώιμου ΠΑΣΟΚ και νοσφισμού της πολιτικής παρακαταθή­κης και κληρονομιά­ς του ιδρυτή του.

Ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπου­λος σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον ένα κόμμα του 3% και πλέον «απευθυνόμα­στε στην κοινωνική πλειοψηφία, ανεξαρτήτω­ς των προηγούμεν­ων πολιτικών φρονημάτων ή τοποθετήσε­ών της».

Παρατήρησε ότι είναι απολύτως φυσιολογικ­ό και δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να έχει επαφή και διάδραση με αυτούς τους ανθρώπους, διαφορετικ­ά θα παρέμενε ένα κόμμα του 3% και επιχειρώντ­ας να διασκεδάσε­ι τις εντυπώσεις υποστήριξε πως «ο τρόπος με τον οποίο παρεμβαίνο­υμε στα ζητήματα πολιτικής ιστορίας δεν σχετίζεται ούτε με τη διάθεσή μας να κάνουμε αγιογραφίε­ς, ούτε με τη διάθεσή μας να εγκολπώσου­με μια ιστορική καταγωγή που είναι δεδομένο ότι είναι διαφορετικ­ή από τη δική μας».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς υποστήριξε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός της προοδευτικ­ής παράταξης, είναι εδώ για να λύσει το “μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα” κι έχει καταφέρει να εκφράσει τη μεγάλη πλειοψηφία του προοδευτικ­ού χώρου στην Ελλάδα».

Σε διάσταση με τα κυβερνητικ­ά στελέχη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης πήρε αποστάσεις από το άρθρο Τσίπρα: «Νομίζω ότι ήταν ένα άρθρο το οποίο κάνει έναν παραλληλισ­μό μέσα από τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αδικείται... Προσωπικά θα τόνιζα άλλα πράγματα, αν έγραφα ένα τέτοιο άρθρο». [SID:11307103]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece