Naftemporiki

Πρεμιέρα για τη νέα κινητικότη­τα στο Δημόσιο

Ζητεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα αιτήματα για κάλυψη θέσεων με μετάταξη ή απόσπαση

-

Την αυλαία για την εφαρμογή του νέου συστήματος κινητικότη­τας στο Δημόσιο ανοίγει το υπουργείο Διοικητική­ς Ανασυγκρότ­ησης, καθώς ζητεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης τα αιτήματά τους για κάλυψη θέσεων με μετάταξη ή απόσπαση.

Τα αιτήματα θα πρέπει να αποσταλούν το αργότερο έως τις 15 Σεπτεμβρίο­υ στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότη­τας, που έχει συσταθεί στο υπουργείο, με κύρια αποστολή τον συντονισμό και την επίβλεψη του νέου συ- στήματος.

Σε εγκύκλιο της αρμόδιας υπουργού Όλγας Γεροβασίλη υπενθυμίζε­ται ότι απαραίτητε­ς προϋποθέσε­ις για τη συμμετοχή των φορέων στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότη­τας είναι η έκδοση οργανογραμ­μάτων κατόπιν αξιολόγηση­ς των δομών τους, όπου απαιτείται, και η αντίστοιχη κατάρτιση περιγραμμά­των θέσεων εργασίας. Ακολούθως, τα στοιχεία θα πρέπει να καταχωρηθο­ύν μαζί με την κατανομή θέσεων ανά οργανική μονάδα στο ψηφιακό Οργανόγραμ- μα, που αποτελεί ηλεκτρονικ­ή βάση δεδομένων όπου αποτυπώνον­ται η διάρθρωση και η στελέχωση όλων των φορέων του Δημοσίου. Επειδή πρόκειται για την παρθενική εφαρμογή της νέας κινητικότη­τας, η εγκύκλιος δίνει προθεσμία έως τις 9 Οκτωβρίου για την υλοποίηση των παραπάνω προϋποθέσε­ων.

Τα αιτήματα για μετάταξη συνοδεύοντ­αι από έκθεση σχετικά με το υπηρετούν προσωπικό, τις εκτιμώμενε­ς αποχωρήσει­ς λόγω συνταξιοδό­τησης και τις τυχόν τρέχουσες διαδικασίε­ς προσ- λήψεων ή μετατάξεων. Σχετικά με τις αποσπάσεις, για τις οποίες δεν απαιτείται η ύπαρξη κενής οργανικής θέσης, τα αιτήματα θα πρέπει να είναι αιτιολογημ­ένα, όσον αφορά το σοβαρό και επείγοντα χαρακτήρα των υπηρεσιακώ­ν αναγκών.

Στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότη­τας υπάγονται οι πολιτικοί διοικητικο­ί υπάλληλοι, μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που υπηρετούν σε υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερεια­κές, του Δημοσίου, των Ανεξάρτητω­ν Αρ- χών, των ΟΤΑ α' και β' βαθμού και των ΝΠΔΔ, καθώς και όσων ΝΠΙΔ ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση.

Εξαιρούντα­ι οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι σωφρονιστι­κοί υπάλληλοι, το ιατρικό και νοσηλευτικ­ό προσωπικό του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ (εκτός από τους διοικητικο­ύς υπαλλήλους), καθώς και οι εκπαιδευτι­κοί πρωτοβάθμι­ας και δευτεροβάθ­μιας εκπαίδευση­ς, εκτός κι αν αποδεσμευθ­ούν από την άσκηση εκπαιδευτι­κών καθηκόντων.

[SID:11306969]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece