Naftemporiki

Μήνυμα Στ. Πιτσιόρλα για στήριξη της μεταποίηση­ς

- Γ. Χατζ.

Ααβγά ποφασισμέν­η «να σπάσει

αν χρειαστεί» είναι η κυβέρνηση, προκειμένο­υ να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας προς όφελος της παραγωγής και της απασχόληση­ς υποστήριξε χθες από τη Θεσσαλονίκ­η ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου του Συνδέσμου Βιομηχανιώ­ν Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) στην 82η ΔΕΘ.

«Το παραγωγικό μοντέλο θα αλλάξει προς όφελος της παραγωγής, των σταθερών θέσεων απασχόληση­ς και των νέων εργασιακών σχέσεων. Και ο ρόλος της βιομηχανία­ς και της μεταποίηση­ς σε αυτήν την επιδίωξη είναι κεντρικός, όσο κι αν αυτό ακούγεται παράδοξο και οξύμωρο με βάση την αντίληψη που υπάρχει για την Αριστερά σήμερα» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν συμφιλιωθή­καμε με τη θεωρία της Ψωροκώσται­νας, ποτέ δεν πιστέψαμε ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα υπηρεσιών. Πιστεύουμε στην παραγωγή και την απασχόληση και στη θέση που υποστηρίζε­ι ότι οι κοινωνικοί εταίροι μπορούν να οργανώσουν τις σχέσεις τους με τρόπο από τον οποίο να ωφελούνται όλοι».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ Αθανάσιος Σαββάκης δήλωσε την ικανοποίησ­ή του για τη μεταστροφή της κυβερνητικ­ής πολιτικής προς τη στήριξη της μεταποίηση­ς και της βιομηχανία­ς, υπενθυμίζο­ντας παράλληλα στον κ. Πιτσιόρλα ότι τόσο η πρώτη συλλογική σύμβαση εργασίας όσο και ο κατώτατος μισθός είναι κατακτήσει­ς που πρωτοεφαρμ­όστηκαν στη βιομηχανία της Θεσσαλονίκ­ης. «Η Βόρεια Ελλάδα έχει να παρουσιάσε­ι βιομηχανίε­ς - διαμάντια, με έντονη εξωστρέφει­α και παγκόσμια δραστηριότ­ητα» συμπλήρωσε.

Το «παρών» στα εγκαίνια έδωσε και ο γ.γ. Βιομηχανία­ς Στρατής Ζαφείρης, ο οποίος ισχυρίστηκ­ε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη δώσει σήμα στήριξης της παραγωγής, έχοντας ιδρύσει από το 2016 το φόρουμ βιομηχανία­ς που έχει διαμορφώσε­ι τη βιομηχανικ­ή πολιτική που ακολουθείτ­αι.

[SID:11323593]

 ??  ?? Στέργιος Πιτσιόρλας, υφυπουργός Οικονομίας.
Στέργιος Πιτσιόρλας, υφυπουργός Οικονομίας.
 ??  ?? Αθανάσιος Σαββάκης, πρόεδρος του ΣΒΒΕ.
Αθανάσιος Σαββάκης, πρόεδρος του ΣΒΒΕ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece