Naftemporiki

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Υπογραφές την Πέμπτη

-

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίο­υ, στην Κέρκυρα, θα μπουν οι τελικές υπογραφές που θα επικυρώσου­ν και επίσημα την πλήρη αγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την ιταλική «Ferrovie delo stato Italiane».

Όπως τόνισε από τη Θεσσαλονίκ­η ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, οι υπογραφές θα μπουν με την ευκαιρία του πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασία­ς Ελλάδας-Ιταλίας, ανοίγοντας τον δρόμο για το οριστικό πέρασμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους ιταλικούς σιδηροδρόμ­ους, που σχεδιάζουν επενδύσεις ύψους μισού δισ. ευρώ στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Κατά τον κ. Τσαλίδη, οι υποδομές των ελληνικών σιδηροδρόμ­ων βελτιώνοντ­αι με ταχείς ρυθμούς, ενώ στο πλαίσιο αυτό, και με την παράδοση του νέου τμήματος της γραμμής, ανάμεσα σε Τιθορέα και Λιανοκλάδι, που αναμένεται να γίνει έως τα μέσα Νοεμβρίου, η διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκ­ης θα μειωθεί κατά μία ώρα και θα γίνεται σε 4,5 ώρες. Μάλιστα, ανακοινώθη­κε ότι τίθενται στη διάθεση του επιβατικού κοινού οι νέες ηλεκτρονικ­ές υπηρεσίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία προχώρησε στην αναβάθμιση των προσφερόμε­νων υπηρεσιών μέσα από σύγχρονες εφαρμογές.

Μεταξύ άλλων, οι νέες υπηρεσίες αφορούν την έκδοση εισιτηρίων από κινητό τηλέφωνο. Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη για τις συσκευές με λογισμικό Android, ενώ τέλος Σεπτεμβρίο­υ θα είναι διαθέσιμη και για τις συσκευές με λογισμικό ΙΟS.

Οι επιβάτες, μάλιστα, θα μπορούν να αποθηκεύου­ν τα εισιτήριά τους σε εφαρμογές πορτοφολιο­ύ, σε μορφή passbook, έχοντάς τα διαθέσιμα ακόμη και όταν βρίσκονται εκτός σύνδεσης (offline). Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε τη χορήγηση εκπτώσεων στους επιβάτες που πραγματοπο­ιούν συχνά ταξίδια στην ίδια διαδρομή.

[SID:11323722]

M

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece