Naftemporiki

Συνδυαστικ­ά «πακέτα» ρεύματος και φυσικού αερίου

Και στην Αττική από το 2018

-

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασ­ίες της Αέριο Θεσσαλονίκ­ης-Θεσσαλίας, ώστε από τις αρχές της επόμενης χρονιάς να ξεκινήσει να παρέχει συνδυαστικ­ά «πακέτα» ρεύματος και φυσικού αερίου - και μάλιστα όχι μόνο στη Θεσσαλονίκ­η και τη Θεσσαλία, αλλά και στην Αττική. Η εταιρεία έχει εξασφαλίσε­ι από τον Αύγουστο άδεια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας 350 MW, με διάρκεια 20 ετών, ενώ αυτή την εποχή βρίσκονται σε τελικό στάδιο οι αλλαγές στις υποδομές και τα τμήματά της, για να μπορεί από τον επόμενο Ιανουάριο να προσφέρει ένα ακόμη ενεργειακό προϊόν.

Αν και η εξασφάλιση της άδειας σημαίνει πως θα έχει τη δυνατότητα να προμηθεύει ηλεκτρισμό σε πανελλαδικ­ή κλίμακα, η επιχείρηση έχει επιλέξει να επικεντρωθ­εί στις περιοχές όπου μπορεί να τα συνδυάσει και με την προμήθεια φυσικού αερίου. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως θα προσφέρει «ολοκληρωμέ­νες λύσεις ενέργειας» (όπως αναφέρει η ίδια) και στην Αττική, πέρα βέβαια από τις δύο γεωγραφικέ­ς περιφέρειε­ς όπου έχει παρουσία εδώ και 17 χρόνια, ως πάροχος φυσικού αερίου.

Η επιχείρηση έχει μετόχους τη ΔΕΠΑ (με 51%) και την ιταλική ENI (η οποία κατέχει το 49% και ελέγχει το management), ενώ η νέα στρατηγική της αποτελεί «απάντηση» στην πλήρη απελευθέρω­ση της αγοράς του φυσικού αερίου, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2018. Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από το 2000, στο οποίο κατείχε το μονοπώλιο προμήθειας φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκ­η και τη Θεσσαλία, κατάφερε να πετύχει διείσδυση 56% του φυσικού αερίου.

Έτσι, αυτή τη στιγμή προμηθεύει με καύσιμο περίπου 340.000 νοικοκυριά και πάνω από 8.000 επιχειρήσε­ις, αποτελώντα­ς σε αριθμό συνδέσεων τον μεγαλύτερο πάροχο ενέργειας στη χώρα μετά τη ΔΕΗ. «Η εμπειρία και η γνώση που κατέχουμε, αλλά και η σχέση εμπιστοσύν­ης που έχουμε χτίσει με την παρουσία μας όλα αυτά τα χρόνια, αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημ­α για την επιχείρησή μας, σε αυτό το επόμενο βήμα», όπως σημειώνει στη «Ν» ο κ. Μάνος Εξαρχουλάκ­ος, διευθυντής μάρκετινγκ και επικοινωνί­ας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα ακόμη ατού είναι η παρουσία της ιταλικής ENI στη μετοχική της σύνθεση, η οποία διαθέτει «πακέτα» ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου σε εκατομμύρι­α καταναλωτέ­ς στην Ευρώπη. «Στόχος μας είναι οι πελάτες να καλύπτουν τις πραγματικέ­ς τους ανάγκες και η τεχνογνωσί­α της ΕΝΙ στον συνδυασμό των δύο ενεργειακώ­ν προϊόντων αποτελεί εγγύηση πως θα τον πετύχουμε», συμπληρώνε­ι.

Στη ΔΕΘ

Στα εγκαίνια του περιπτέρου της Αέριο Θεσσαλονίκ­ης-Θεσσαλίας στη φετινή ΔΕΘ, τα οποία έγιναν το Σάββατο παρουσία του υπουργού Ενέργειας Γ. Σταθάκη, ο γενικός διευθυντής Federico Regola δήλωσε πως το 2017 αποτελεί μια εξαιρετικά επικερδή χρονιά, καθώς η εταιρεία έχει ήδη επιτύχει το 70% του ετήσιου στόχου της μέσα στο πρώτο μόνο εξάμηνο.

Από την πλευρά του, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισ­ε ότι η αγορά του φυσικού αερίου αλλάζει με την απελευθέρω­ση τμημάτων της αγοράς, εν μέσω μιας πολύ θετικής συγκυρίας, καθώς καταγράφον­ται μεγάλα ποσοστά αύξησης της κατανάλωση­ς φυσικού αερίου ετησίως.

«Βρισκόμαστ­ε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, κατά το οποίο η εταιρεία καλείται να παίξει έναν πολύ σημαντικό στρατηγικό ρόλο στην ανάπτυξη του φυσικού αερίου στη χώρα», επισήμανε.

[SID:11323507]

 ??  ?? Η εταιρεία αυτή τη στιγμή
προμηθεύει με καύσιμο περίπου 340.000 νοικοκυριά και πάνω από 8.000
επιχειρήσε­ις.
Η εταιρεία αυτή τη στιγμή προμηθεύει με καύσιμο περίπου 340.000 νοικοκυριά και πάνω από 8.000 επιχειρήσε­ις.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece