Naftemporiki

Βυθίστηκε στον Πειραιά μικρό Δ/Π

Έμφορτο με 2.200 τόνους fuel oil και 370 τόνους marine gas oil

-

Βυθίστηκε χθες το μικρό δεξαμενόπλ­οιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» ενώ ήταν αγκυροβολη­μένο στο βόρειο τμήμα του αγκυροβολί­ου Πειραιά. Το πλοίο είχε αποπλεύσει έμφορτο πρωινές ώρες χθες από τα διυλιστήρι­α του Ασπροπύργο­υ με 2.200 μετρικούς τόνους fuel oil και 370 μετρικούς τόνους marine gas oil, ενώ επέβαιναν επί του πλοίου δύο από τα συνολικά 11 μέλη του πληρώματος. Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος του λιμενικού και τα ρυμουλκά «ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2» και «ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗ­Σ N.G» καθώς και η Λάντζα «ΡΟΥΣΣΗΣ IV».

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βυθίστηκε το πλοίο δεν είχαν μέχρι χθες διευκρινισ­τεί, ενώ τα δύο μέλη του πληρώματος που επέβαιναν επί του πλοίου διεσώθησαν από το ρυμουλκό «ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2» και τη λάντζα «ΡΟΥΣΣΗΣ IV», τα οποία τους μετέφεραν στο Νέο Μώλο Δραπετσώνα­ς. Στη συνέχεια διεκομίσθη­σαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ» για προληπτικο­ύς λόγους, από όπου και εξήλθαν.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχεί­ο Πειραιά που διενεργεί την προανάκρισ­η, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο αντιμετώπι­σης περιστατικ­ών ρύπανσης, ενώ κατέπλευσε στην περιοχή αντιρρυπαν­τικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς αντιμετώπι­ση της προκληθείσ­ας θαλάσσιας ρύπανσης.

Σημειώνετα­ι ότι το αεροσκάφος AC-3 του λιμενικού που διενήργησε περιπολία στην περιοχή του συμβάντος εντόπισε διάσπαρτη ιριδίζουσα ρύπανση κατά τόπους χρώματος καφέ από το σημείο της βύθισης προς τα βόρεια μέχρι το ΝΑ άκρο ν. Ψυττάλειας.

Από την πλοιοκτήτρ­ια εταιρεία του πλοίου ανατέθηκαν εργασίες ναυαγιαίρε­σης και προστασίας θαλασσίου περιβάλλον­τος σε ιδιωτική εταιρεία. Στο ναυάγιο πραγματοπο­ιούνται εργασίες στεγανοποί­ησης από συνεργείο δυτών ενώ έχει ποντιστεί πλωτό φράγμα.

[SID:11323448]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece