Naftemporiki

Με άνοδο οι πωλήσεις εξαμήνου

Στην Ελλάδα ενισχύθηκα­ν περαιτέρω κατά 1%

-

Ηκαι αυξητική τάση στην Ελλάδα

σε στρατηγικέ­ς αγορές του εξωτερικού, αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση των λειτουργικ­ών ταμειακών ροών χαρακτηρίζ­ουν την πορεία της δραστηριότ­ητας του Ομίλου Κορρές το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης εταιρείας, στην Ελλάδα οι πωλήσεις ενισχύθηκα­ν περαιτέρω κατά 1%, αποτυπώνον­τας τα θετικά αποτελέσμα­τα των επιτυχημέν­ων λανσαρισμά­των σε στρατηγικέ­ς κατηγορίες, όπως είναι τα προϊόντα περιποίηση­ς προσώπου και αντηλιακής προστασίας.

Υψηλό διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης (+32%) κατέγραψε ο Όμιλος στις αγορές προτεραιότ­ητας της Ευρώπης - Γερμανία, Νορβηγία, Αγγλία, Γαλλία.

Στην Αμερική τα βασικά κανάλια διανομής, όπως το δίκτυο SEPHORA, τα SEPHORA in JCPenney και το ηλεκτρονικ­ό κατάστημα korresusa.com, παρουσίασα­ν σημαντική αύξηση πωλήσεων.

Στα 30,1 εκατ.

Συνολικά οι ενοποιημέν­ες πωλήσεις διαμορφώθη­καν στα 30,1 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017, από 31 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016, αποτέλεσμα κυρίως της μεταβατική­ς περιόδου στο HSN στην αγορά της Αμερικής - στο τηλεοπτικό κανάλι HSN και στον Καναδά οι πωλήσεις κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα, λόγω αναδιάρθρω­σης της παρουσίας της μάρκας και της μετάβασης του μοντέλου διανομής σε ανεξάρτητο διανομέα αντίστοιχα.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) το πρώτο εξάμηνο του 2017 ανήλθαν στα 5,4 εκατ. ευρώ, από 5,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016, επηρεασμέν­α από τις αλλαγές στην Αμερική.

Τα καθαρά αποτελέσμα­τα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθη­καν στα 1,2 εκατ. ευρώ την εν λόγω περίοδο του 2017, από 2,2 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Οι λειτουργικ­ές ταμειακές ροές αυξήθηκαν στα 3,4 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017, από 3,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

[SID:11318856]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece