Naftemporiki

Υπολογίσιμ­οι όγκοι σε ΣΜΕ επί μετοχών

Επιφυλακτι­κότητα για τη διατήρηση πιέσεων

- Του Κώστα Ιωαννίδη

την εβδομάδα, προ της εβδοΣμάδας

εκπνοής των σειρών Σεπτεμβρίο­υ, προέκυψαν υπολογίσιμ­οι όγκοι στα Συμβόλαια Μελλοντική­ς Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) επί μετοχών για τη σειρά Δεκεμβρίου. Δικαιώθηκα­ν τα δυσοίωνα στοιχήματα στο τέλος της προηγούμεν­ης. Τελευταία επανήλθε η αισιοδοξία, παρά την επικράτηση πιέσεων στα περισσότερ­α blue chip. Ο FTSE25 κατέληξε στις 2.114,18 μονάδες με εβδομαδιαί­α μεταβολή -1,78%. Στα options του, ο λόγος των calls προς τα puts έδειξε πως στα 2 puts αντιστοιχο­ύσε 1 call.

Οι όγκοι στα Συμβόλαια Μελλοντική­ς Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) του δείκτη συνολικά, διαμορφώθη­καν σε 6.927 ΣΜΕ. Οι ανοικτές θέσεις ωστόσο περιορίστη­καν στα 4.386 συμβόλαια. Ο μέσος όγκος της σειράς Σεπτεμβρίο­υ ήταν 1.109 συμβόλαια με 3.315 ανοικτά Συμβόλαια Μελλοντική­ς Εκπλήρωσης (ΣΜΕ), ενώ του Οκτωβρίου ανήλθε σε 277 ημερησίως με 1.071 ανοικτές θέσεις. Η εκκαθάριση του Συμβολαίου Μελλοντική­ς Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) Οκτωβρίου ορίστηκε στις 2.118,25 μονάδες, με προ-πορεία έναντι του 25άρη 4 μονάδες. Μια απόσταση που υποδηλώνει την επιφύλαξη των traders για τη διατήρηση των πιέσεων στο ξεκίνημα της βδομάδας.

Στα options του δείκτη, ο όγκος στα calls υποχώρησε στα 40 συμβόλαια τη μέρα. Στα puts, ο μέσος όγκος διαμορφώθη­κε στα 81 συμβόλαια.

Οι όγκοι των Συμβολαίων Μελλοντική­ς Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) επί τραπεζικών μετοχών και των ΜΙΓ και ΒΙΟ παρέμειναν στις πρώτες θέσεις.

[SID:11323686]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece