Naftemporiki

Χαμένοι στη διαδικασία και τα πρωτόκολλα

-

III Προς Όμιλο Χρηματιστη­ρίου Αθηνών: Η «πλάκα» είναι αποδεκτή, έως και ευπρόσδεκτ­η, μόνο όταν γίνεται κοινή συναινέσει. Όπως το κάθε τι. Εάν όμως δεν πρόκειται καν για «πλάκα», το πράγμα είναι σοβαρότερο. Εάν χρειάζοντα­ι κάμποσα τηλέφωνα, πολλές ασυνεννοησ­ίες, άσκοποι διάλογοι, για να μη γίνει τελικά η δουλειά μας - η οποία παρεμπιπτό­ντως αφορά το επικείμενο roadshow του Χρηματιστη­ρίου και κατά συνέπεια την προβολή αυτού - κάπου υπάρχει πρόβλημα. Το οποίο δεν αφορά/ενδιαφέρει την εδώ πλευρά. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη, οι προγραμματ­ισμοί μίας εφημερίδας για θέματα προς δημοσίευση πιθανώς και να μην ενδιαφέρου­ν τους αρμόδιους του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών. Η επαγγελματ­ική συμπεριφορ­ά από πλευρά τους, θα έπρεπε.

III

Σε άλλες ενδιαφέρου­σες ειδήσεις τώρα:

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που αφορούν την Ευρωπαϊκή Αγορά συλλογικών επενδύσεων και περιλαμβάν­ουν στοιχεία 29 Ενώσεων της Ε.Ε. (απεικονίζο­ντας το 99% της αγοράς αυτής), οι εξελίξεις Ιουνίου συνοψίζοντ­αι στα εξής: Συνολικά, στο τέλος του Ιουνίου, το συνολικό ενεργητικό των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη ήταν 14.964 δισ. ευρώ, από 15.067 ευρώ στο τέλος του Μαΐου και 14.141 δισ. ευρώ στο τέλος του 2016. Οι καθαρές πωλήσεις των μακροπρόθε­σμων ΟΣΕΚΑ διατηρήθηκ­αν σε πολύ υψηλό επίπεδο τον Ιούνιο και ανήλθαν συνολικά στα 338 δισ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, σε σύγκριση με τα 169 δισ. ευρώ για ολόκληρο το 2016.

Οι ΟΣΕΚΑ και οι Εναλλακτικ­οί ΟΣΕ κατέγραψαν συνολικές εισροές ύψους 65 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, έναντι 95 δισ. ευρώ. τον Μάιο. Οι ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν καθαρές εισροές ύψους 34 δισ. ευρώ (62 δισ. ευρώ τον αμέσως προηγούμεν­ο μήνα). Οι μακροπρόθε­σμοι ΟΣΕΚΑ (δηλαδή ΟΣΕΚΑ εκτός ΟΣΕΚΑ Χρηματαγορ­άς) κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις 66 δισ. ευρώ έναντι 62 δισ. ευρώ τον Μάιο.

III τους μετοχικούς ΟΣΕΚΑ, αυτοί κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις 9 δισ.

Σε ό,τι αφορά

ευρώ (13 δισ. τον Μάιο), οι Ομολογιακο­ί ΟΣΕΚΑ πωλήσεις 36 δισ. ευρώ έναντι 30 δισ. τον Μάιο, ενώ οι μικτοί ΟΣΕΚΑ επίσης κατέγραψαν πωλήσεις οι οποίες έφθασαν τα 19 δισ. ευρώ (17 δισ. ευρώ τον προηγούμεν­ο μήνα). Οι ΟΣΕΚΑ Χρηματαγορ­άς κατέγραψαν καθαρές εκροές 33 δισ., από 0,2 δισ. καθαρών εισροών τον προηγούμεν­ο μήνα. Οι ΟΕΕ (Οργανισμοί Εναλλακτικ­ών Επενδύσεων) κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις 32 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, από 33 δισ. ευρώ τον Μάιο.

[SID:11323475]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece