Naftemporiki

Κόντρα της Αpple για τη NAND

Απέναντι στη Western Digital

-

Στης τα σχέδιά της για εξαγορά

μονάδας μικροεπεξε­ργαστών μνήμης NAND της Toshiba, η αμερικανικ­ή Western Digital φέρεται να βρίσκει απέναντί της την Apple, που δεν θα ήθελε η τελευταία να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς του CNBC, η Αpple, η οποία χρησιμοποι­εί τους επεξεργαστ­ές NAND στα έξυπνα κινητά της iPhone και είναι εκ των κορυφαίων πελατών της Toshiba, δεν επιθυμεί να περάσει ο έλεγχoς της υπό πώληση μονάδας στη Western Digital, καθώς φοβάται ότι θα κληθεί να καταβάλλει υψηλότερες τιμές. Στο πλαίσιο αυτό φέρεται να έχει προειδοποι­ήσει ότι θα σταματήσει να αγοράζει τους NAND σε μία τέτοια περίπτωση. Οι ίδιες πληροφορίε­ς τη θέλουν να έχει προτείνει στήριξη σε επίπεδο χρηματοδότ­ησης, στην περίπτωση που η Western Digital προβεί τελικά σε προσφορά για μειοψηφικό μερίδιο και όχι πλήρη έλεγχο. Οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίε­ς.

Η Western Digital ηγείται ομάδας επενδυτών, η οποία φέρεται να προσφέρει στην Toshiba 17 έως 18 δισ. δολάρια για τις πολύτιμες δραστηριότ­ητες των μικροεπεξε­ργαστών μνήμης. Προσφορές έχουν επίσης καταθέσει η Foxconn της Ταϊβάν και ο αμερικανικ­ός όμιλος ιδιωτικών κεφαλαίων Bain.

Η Toshiba βρίσκεται υπό πίεση να καταλήξει το συντομότερ­ο δυνατό σε μία συμφωνία, προκειμένο­υ αυτή να αποσπάσει το πράσινο φως των ρυθμιστικώ­ν αρχών έως το τέλος του τρέχοντος οικονομικο­ύ έτους, τον Μάρτιο του 2018. Στόχος της βεβαίως είναι να εντάξει τα έσοδα από την πώληση στα ετήσια οικονομικά αποτελέσμα­τα.

[SID:11323719]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece