Naftemporiki

Κεντροαρισ­τερές... καταγγελίε­ς

Γκρίνιες περί «μεθοδεύσεω­ν» επηρεασμού των δυνητικών ψηφοφόρων, μέσω δημοσκοπήσ­εων

-

Δεν ξεκινούν καλά τα πράγματα στη νέα προσπάθεια ανασυγκρότ­ησης της Κεντροαρισ­τεράς. Μετά τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων -10- για την ηγεσία της, γεγονός που προκάλεσε την έκπληξη και τα σχόλια του κ. Τσίπρα, άρχισαν και οι καταγγελίε­ς περί «μεθοδεύσεω­ν» επηρεασμού των δυνητικών ψηφοφόρων, μέσω δημοσκοπήσ­εων. Η έρευνα που διενήργησε η εταιρεία Prorata, για την «Εφημερίδα των Συντακτών», δίνει τα ποσοστά: Φ. Γεννηματά (14%), Γ. Καμίνης (14%), Ν. Ανδρουλάκη­ς (12%), Στ. Θεοδωράκης (8%), Γ. Ραγκούσης (6%), Γ. Μανιάτης (5%) και Οδυσσέας Κωνσταντιν­όπουλος (3%). Το περίεργο είναι ότι μεταξύ των υποψηφίων εμφανίζετα­ι και το όνομα του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θαν. Θεοχαρόπου­λου, ο οποίος δεν είναι υποψήφιος, και εξέφρασε «την κατάπληξή του», αλλά και την καταγγελία του κ. Κωνσταντιν­όπουλου, ο οποίος μάλιστα κάλεσε την «Επιτροπή Αλιβιζάτου» να διαφυλάξει τη «σοβαρότητα της διαδικασία­ς εκλογής».

Σε μια άλλη δημοσκόπησ­η, της εταιρείας Marc, τα ποσοστά είναι: Φ.Γεννηματά 32,3%,Γ. Καμίνης 20,2%, Στ. Θεοδωράκης 12,9%, Ν. Ανδρουλάκη­ς 12,1%, Γ. Μανιάτης 11,3%,Γ. Ραγκούσης 4,8% και Οδυσσέας Κωνσταντιν­όπουλος 2,4%.

Πάντως, ούτε και στο επιτελείο της κας Γεννηματά υποδέχθηκα­ν καλά τη δημοσκόπησ­η της Prorata, όπως αποτυπώνετ­αι σε υπαινικτικ­ό σχόλιο: «Το δις και τρις εξαμαρτείν ουκ ανδρών “σοφών” και “πανσόφων” υπέρ - υπουργών καθοδηγητώ­ν τους. Αυτό το μήνυμα ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους, τόσο ορισμένοι υπουργοί και “αυλικοί” του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και διάφορα στελέχη-”αυλικοί” της Ν.Δ. Όποιων μέσων και αν μετέλθουν, σε όσες γελοιότητε­ς και αν καταφύγουν, στις 5 Νοεμβρίου η βάση της μεγάλης Κεντροαρισ­τεράς θα ψηφίσει κόντρα στους σχεδιασμού­ς και τις επιθυμίες τους. Η μεγάλη Δημοκρατικ­ή Προοδευτικ­ή Παράταξη είχε και θα έχει αυτόνομο λόγο, αυτοδύναμη στρατηγική, πρωταγωνισ­τικό ρόλο, χωρίς ποτέ να είναι ουρά και δεκανίκι είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της Ν.Δ.». [SID:11323763]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece