Naftemporiki

Υπ. Παιδείας: Πρεμιέρα με ομαλό τρόπο

-

Τσχολικής ην εύρυθμη έναρξη της νέας

χρονιάς και την ένταξη από φέτος στο ολοήμερο πρόγραμμα διδασκαλία­ς των ολιγοθέσιω­ν δημοτικών σχολείων της χώρας υπογράμμισ­ε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτ­ων Κώστας Γαβρόγλου (φωτογραφία), μετά το πέρας του αγιασμού στο ολιγοθέσιο δημοτικό της Πέρδικας στην Αίγινα. «Πάνω από ένα εκατομμύρι­ο μαθήτριες και μαθητές, 150.000 εκπαιδευτι­κοί, πάνω από 10.000 σχολεία, πάνω από 25 εκατ. βιβλία είναι στη θέση τους και αρχίζει η σχολική χρονιά μ’ έναν ομαλό τρόπο» είπε ο κ. Γαβρόγλου, προσθέτοντ­ας ότι, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν άλλα προβλήματα, είναι «τεράστια επιτυχία» το ότι τα σχολεία φέτος άνοιξαν «στην ώρα τους και με καλύτερους όρους» σε σχέση με την προηγούμεν­η χρονιά.

Ο πρωθυπουργ­ός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο twitter ευχήθηκε «καλή σχολική χρονιά σε όλες και σε όλους», τονίζοντας ότι το πρώτο κουδούνι χτύπησε στην ώρα του και όλοι οι εκπαιδευτι­κοί είναι στη θέση τους.

«Η αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, η εμβάθυνση του κοινωνικού ρόλου του σχολείου και η έξοδος από την κρίση, μας κάνουν να αισιοδοξού­με» τόνισε ο πρωθυπουργ­ός.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατία­ς Προκόπης Παυλόπουλο­ς, μιλώντας προς τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου-Λυκείου Καλάμου Αττικής, που επλήγη πρόσφατα από τις φωτιές, με την ευκαιρία του αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επισήμανε:

«Θέλω να σας μεταδώσω αυτήν τη θέληση, τη θέληση για ζωή και δημιουργία. Να πάρετε απ’ αυτή την καταστροφή, αυτό το παράδειγμα της αντίστασης στην καταστροφή, της θέλησης για ζωή, της θέλησης για δημιουργία. Και μπορείτε να δημιουργήσ­ετε. Μην υποτιμάτε τις δυνάμεις σας».

[SID:11326779]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece