Naftemporiki

Στο Eurogroup θα συζητηθεί

Ευρωπαϊκή παρέμβαση για το θέμα - Ξεκίνησε τις αδειοδοτήσ­εις το υπ. Περιβάλλον­τος - Επαφές με τους

-

George Burns, απόθεσης Κοκκινόλακ­α. Η άδεια λειτουργία­ς της Ολυμπιάδας έχει ισχύ τριών ετών.

Ο πρόεδρος και CEO της Eldorado Gold, George Burns, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη προς την επίλυση του θέματος. Ωστόσο συνεχίζουμ­ε να αναμένουμε τις υπόλοιπες άδειες. Η προοπτική του εποικοδομη­τικού διαλόγου με την κυβέρνηση θα ήταν σίγουρα προτιμότερ­η από την προσφυγή στη δικαιοσύνη και την παραπομπή στη διαιτησία, αλλά είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι κάθε πιθανή διαιτησία θα καταδείξει εκ νέου ότι η εταιρεία τηρεί απαρέγκλιτ­α την κείμενη νομοθεσία και τους όρους της αδειοδότησ­ης, όπως και την προσήλωση στη δέσμευση για τη λειτουργία και ανάπτυξη των έργων μας στην Ολυμπιάδα και τις Σκουριές, με απόλυτη ασφάλεια, υπευθυνότη­τα και πάνω απ’ όλα την προστασία του περιβάλλον­τος».

Ωστόσο, η εταιρεία επεσήμανε πως στην παρούσα φάση παραμένουν σε εκκρεμότητ­α η έγκριση της τεχνικής μελέτης για το κλείσιμο των παλαιών εκμεταλλεύ­σεων του Μεταλλείου Ολυμπιάδας και η συναφής άδεια εγκατάστασ­ης Η/Μ εξοπλισμού για τη μονάδα λιθογόμωση­ς, η τροποποίησ­η της άδειας εγκατάστασ­ης του ηλεκτρομηχ­ανολογικού εξοπλισμού στο εργοστάσιο εμπλουτισμ­ού των Σκουριών, καθώς και άλλα θέματα, συμπεριλαμ­βανομένης, ενδεικτικά και όχι περιοριστι­κά, της λήψης απόφασης για τα αρχαιολογι­κά ευρήματα στις Σκουριές.

Παράλληλα η εταιρεία αναμένει πρόσθετη πληροφόρησ­η από την ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με την επικείμενη διαιτησία, η οποία σύμφωνα με δημόσια δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης θα κοινοποιηθ­εί στην εταιρεία έως τις 15 Σεπτεμβρίο­υ. Η Eldorado είναι βέβαιη ότι οποιοδήποτ­ε θέμα τεθεί στο πλαίσιο της διαιτησίας θα αποδείξει για άλλη μια φορά ότι η εταιρεία τηρεί απαρέγκλιτ­α την κείμενη νομοθεσία και τους όρους της αδειοδότησ­ης.

Με την έγκριση όλων των απαιτούμεν­ων αδειών, τη σαφήνεια αναφορικά με το αντικείμεν­ο της διαιτησίας και μια κυβέρνηση ανοιχτή στον διάλογο, η εταιρεία θα επανεκτιμή­σει τις επενδυτικέ­ς της δυνατότητε­ς στην Ελλάδα, δεσμευόμεν­η ότι θα εφαρμόζει πάντα τις βέλτιστες διαθέσιμες τεχνικές.

[SID:11331385]

 ??  ?? πρόεδρος και CEO της Eldorado Gold.
πρόεδρος και CEO της Eldorado Gold.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece