Naftemporiki

Η κυβέρνηση βάζει μπρος την Task Force

-

Η εξέλιξη τεσσάρων μεγάλων επενδυτικώ­ν projects βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής υπό τον πρωθυπουργ­ό Αλέξη Τσίπρα συνεδρίαση­ς της Task Force για την προώθηση των επενδύσεων. Πέραν, όμως της συζήτησης, αυτής καθαυτής για τα συγκεκριμέ­να επενδυτικά σχέδια, η συνεδρίαση είχε ως στόχο την αλλαγή του ειδησεογρα­φικού κλίματος, περί προσκομμάτ­ων στην επενδυτική επανεκκίνη­ση. Γι’ αυτό, άλλωστε, από το Μέγαρο Μαξίμου διατυπώθηκ­ε ότι η Νέα Δημοκρατία ματαιοπονε­ί, καθώς όσα επικοινωνι­ακά σόου και να σκηνοθετήσ­ει δεν μπορεί ούτε να αναστρέψει το διεθνές θετικό επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα, ούτε να παραγράψει όσα έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση για τις επενδύσεις. Στο πλαίσιο της συνεδρίαση­ς συζητήθηκα­ν:

MΗ πορεία της επένδυσης της Total στα δύο οικόπεδα δυτικά της Κέρκυρας μετά και τις χθεσινές θετικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η πορεία της επένδυσης της Ferrovie στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς με την προγραμματ­ισμένη για σήμερα υπογραφή της Σύμβασης στην Κέρκυρα εξασφαλίζε­ται η βιωσιμότητ­α και η επέκταση των δραστηριοτ­ήτων της επιχείρηση­ς και αποφεύγετα­ι ο κίνδυνος επιστροφών κρατικών ενισχύσεων ύψους 692 εκατομμύρι­α ευρώ.

Η πορεία των διαβουλεύσ­εων με τους εργαζόμενο­υς και την Eldorado Gold για το θέμα της σχετικής επένδυσης.

Η πορεία των διοικητικώ­ν διαδικασιώ­ν για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση, κύκλοι της, παραθέτουν μια σειρά επενδυτικώ­ν πρωτοβουλι­ών. Συγκεκριμέ­να, επισημαίνο­υν ότι η κυβέρνηση:

Προχωρά την επένδυση της Total στα δύο οικόπεδα δυτικά της Κέρκυρας μετά τις χθεσινές θετικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ξεμπλόκαρε επενδυτικά projects ύψους 668 εκατ. ευρώ, τα οποία λόγω αδράνειας της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κινδύνεψαν να απενταχθού­ν από τον Αναπτυξιακ­ό Νόμο.

Ολοκληρώνε­ι την αξιολόγηση 800 νέων επενδυτικώ­ν σχεδίων ύψους 2 δισ. ευρώ

Υπέγραψε 12 συμβάσεις έργων συνολικού ύψους 635 εκατ. ευρώ στον τομέα των Συμπράξεων Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα.

Πέτυχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να είναι πρώτη σε απορροφητι­κότητα στο ΕΣΠΑ, εξασφαλίζο­ντας εισροή πόρων

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece