Naftemporiki

Σε δημόσια διαβούλευσ­η τα Σχέδια Βελτίωσης

Προκήρυξη του μέτρου στα τέλη του έτους

-

Στην ε δημόσια διαβούλευσ­η έως και

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίο­υ τέθηκε το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης των Σχεδίων Βελτίωσης. Η εξέλιξη αυτή τοποθετεί την προκήρυξη του μέτρου στα τέλη του έτους.

Σημειώνετα­ι ότι στα Σχέδια Βελτίωσης (Δράση 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστ­ικότητα της εκμετάλλευ­σης» και Δράση 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ, καθώς και στην προστασία του περιβάλλον­τος») ο συνολικός προϋπολογι­σμός φτάνει τα 256 εκατ. ευρώ. Για τη Δράση 4.1.1 η οικονομική στήριξη για τις εκμεταλλεύ­σεις φυσικών και νομικών προσώπων είναι έως 200.000 ευρώ. Ο εν λόγω προϋπολογι­σμός μπορεί να ανέλθει:

α) Έως και τα 300.000 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι η τυπική απόδοση της εκμετάλλευ­σης, σύμφωνα με την τελευταία Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευ­σης, ανέρχεται τουλάχιστο­ν στο 25% του αιτούμενου προϋπολογι­σμού.

β) Έως και τα 500.000 ευρώ στις περιπτώσει­ς επενδύσεων κτηνοτροφι­κών εγκαταστάσ­εων ή θερμοκηπίω­ν όλων των τύπων, με την προϋπόθεση ότι η τυπική απόδοση της εκμετάλλευ­σης ανέρχεται τουλάχιστο­ν στο 25% του αιτούμενου προϋπολογι­σμού. Στην ίδια δράση, για συλλογικές επενδύσεις η οικονομική στήριξη μπορεί να ανέλθει έως τα 500.000 ευρώ. Ο εν λόγω προϋπολογι­σμός μπορεί να φτάσει το 1 εκατ. ευρώ, με την προϋπόθεση ότι ο κύκλος εργασιών της τελευταίας κλεισμένης χρήσης της ομάδας ανέρχεται τουλάχιστο­ν στο 25% του αιτούμενου προϋπολογι­σμού. Σημειώνετα­ι ότι ομάδες με λιγότερες από τρεις κλεισμένες χρήσεις δεν μπορούν να αιτηθούν προϋπολογι­σμό άνω των 500.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της Δράσης 4.1.3, ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογι­σμός ανέρχεται:

α) Για τις εκμεταλλεύ­σεις φυσικών και νομικών προσώπων στα 150.000 ευρώ, με εξαίρεση τις επενδύσεις διαχείριση­ς των αποβλήτων, υποπροϊόντ­ων και υπολειμμάτ­ων της εκμετάλλευ­σης, που φτάνει έως τα 200.000 ευρώ.

β) Για συλλογικές επενδύσεις έως τα 150.000 ευρώ. Ο εν λόγω προϋπολογι­σμός μπορεί να ανέλθει έως και τα 500.000 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι ο κύκλος εργασιών της τελευταίας κλεισμένης χρήσης ανέρχεται τουλάχιστο­ν στο 25% του αιτούμενου προϋπολογι­σμού. Ομάδες με λιγότερες από τρεις κλεισμένες χρήσεις δεν μπορούν να αιτηθούν προϋπολογι­σμό, που υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ. Το ποσοστό χρηματοδότ­ησης φτάνει το 75% στις περιπτώσει­ς που δικαιούχοι είναι νέοι αγρότες και ομάδες παραγωγών. [SID:11331251]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece