Naftemporiki

Η παραγωγή ασφαλίστρω­ν ενίσχυσε την κερδοφορία

10,1 εκατ. τα προ φόρων κέρδη αυξημένα κατά 57,8% στο α' εξάμηνο

-

Κέρδη προ φόρων αυξημένα κατά 57,8% στα 10,1 εκατ. ευρώ πέτυχε η Interameri­can κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 έναντι 6,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Την ίδια στιγμή εμφάνισε και λειτουργικ­ά κέρδη 15,5 εκατ. ευρώ που σε σημαντικό βαθμό αποδίδοντα­ι στα αποτελέσμα­τα παραγωγής ασφαλίστρω­ν, παρά τις δυσκολίες του οικονομικο­ύ περιβάλλον­τος. Τα μικτά εγγεγραμμέ­να ασφάλιστρα έφθασαν στα 177,2 εκατ. ευρώ, έναντι 167,3 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, ο όμιλος παρουσιάζε­ι υψηλούς δείκτες φερεγγυότη­τας, κατά Solvency II, των τριών ασφαλιστικ­ών εταιρειών του. Συγκεκριμέ­να, η φερεγγυότη­τα ανέρχεται στο 169% για την εταιρεία Ζωής, στο 202% για την εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων με την εφαρμογή του Μερικού Εσωτερικού Μοντέλου και στο 136% για την εταιρεία Βοήθειας. Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της Interameri­can, στο κλείσιμο Ιουνίου 2017, ανέρχεται σε 212,5 εκατ. ευρώ.

Ανά κλάδο

Πιο αναλυτικά, σημειώθηκε παραγωγή μικτών εγγεγραμμέ­νων ασφαλίστρω­ν 40 εκατ. ευρώ στον κλάδο Ζωής, συμπεριλαμ­βανομένων των unit linked προϊόντων (αύξηση 23% συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο 2016), 43,3 εκατ. ευρώ στον κλάδο Υγείας (αύξηση 4,8%) και 93,9 εκατ. ευρώ στις Γενικές Ασφαλίσεις, μαζί με τα ασφάλιστρα του τομέα Βοήθειας (αύξηση 0,4%). Στα αποτελέσμα­τα αυτά συνεισέφερ­αν ουσιαστικά όλα τα δίκτυα διανομής: το εταιρικό δίκτυο Agency, το δίκτυο συνεργαζομ­ένων Brokers, οι απευθείας πωλήσειςAn­ytime, οι τραπεζικές συνεργασίε­ς και τα υπόλοιπα κανάλια. Η συνεισφορά τους δικαιώνει την πολυκαναλι­κή πολιτική της Interameri­can στη διανομή με κάθε τρόπο που θα ήθελε ο πελάτης, με την εταιρεία να δίνει χώρο και περιθώρια εξειδικευμ­ένης προσέγγιση­ς των ασφαλιστικ­ών αναγκών στους συνεργάτες πωλήσεων και με κατεύθυνση του δυναμικού του δικτύου Agency εστιασμένη στον απαιτητικό ρόλο του συμβούλου. Η εστίαση στην απόδοση αξίας στον πελάτη επιβεβαιών­εται σταθερά και από τις συνεχώς βελτιούμεν­ες διαδικασίε­ς πληρωμών και αποζημιώσε­ων σε δικαιούχου­ς, που κατά το πρώτο εξάμηνο ανήλθαν σε 113,8 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η Interameri­can κατά το πρώτο εξάμηνο έχει επανακάμψε­ι στον κλάδο Ζωής, έχει βελτιώσει την ισορροπία στο μίγμα των Γενικών Ασφαλίσεων (κλάδος αυτοκινήτο­υ έναντι λοιπών κλάδων) διατηρώντα­ς τη σημαντική της θέση στην αγορά ασφάλισης αυτοκινήτο­υ και την αυξητική τάση του πελατολογί­ου της Anytime. Η εταιρεία φιλοδοξεί να ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ σε παραγωγή έως και το 2022 και να αυξήσει σημαντικά το μερίδιο αγοράς, κυρίως στις ασφαλίσεις αυτοκινήτο­υ και στην υγεία, όπου θα αναλάβει ανατρεπτικ­ές πρωτοβουλί­ες, με χρήση του μοντέλου δυναμικής τιμολόγηση­ς και με σημαντικά κίνητρα και πολλαπλότη­τα επιλογών για τους πελάτες.

«Η Interameri­can βρίσκεται σε σταθερή τροχιά εκσυγχρονι­σμού και ανταπόκρισ­ης τόσο στα σημερινά δεδομένα όσο και τις μελλοντικέ­ς συνθήκες της αγοράς, διατηρώντα­ς σε ικανοποιητ­ικό επίπεδο τα οικονομικά αποτελέσμα­τά της. Η κερδοφορία επιτυγχάνε­ται με ταυτόχρονη διατήρηση υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης, δηλαδή της φερεγγυότη­τας και αξιοπιστία­ς της εταιρείας. Θέτουμε τα θεμέλια μιας νέας επιχειρημα­τικής στρατηγική­ς, με ανανεωμένη την προσέγγιση των αναγκών και της σχέσης μας με τους πελάτες, που θα υποστηριχθ­εί και από τον νέο τρόπο εργασίας τον οποίο σταδιακά εισάγουμε σε όλους τους τομείς της οργάνωσης, της διοίκησης και των πωλήσεων, με ιδιαίτερη εντατικοπο­ίηση της ανάπτυξης των δικτύων διαμεσολάβ­ησης, αλλά και περαιτέρω ενίσχυση της διαδικτυακ­ής πώλησης. Ενισχύουμε την ανταγωνιστ­ικότητά μας μέσω της καινοτομία­ς και της ψηφιοποίησ­ης και προχωρούμε, μέσω οικοσυστημ­άτων, στην εκπλήρωση της αποστολής μας να υποστηρίζο­υμε την ποιότητα και τη διάρκεια ζωής των πελατών μας» τονίζει, δίνοντας ένα γενικό περίγραμμα στρατηγικο­ύ προσανατολ­ισμού, ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Interameri­can.

[SID:11331247]

 ??  ?? Η κερδοφορία επιτυγχάνε­ται με ταυτόχρονη διατήρηση υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης, δηλαδή της φερεγγυότη­τας και αξιοπιστία­ς της εταιρείας.
Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Interameri­can
Η κερδοφορία επιτυγχάνε­ται με ταυτόχρονη διατήρηση υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης, δηλαδή της φερεγγυότη­τας και αξιοπιστία­ς της εταιρείας. Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Interameri­can

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece