Naftemporiki

Ενισχυμένο ενεργητικό στα 6,624 δισ. ευρώ

-

ε αρωγό αποκλειστι­κά και

τις αποδόσεις, το Ενεργητικό συνεχίζει την παλινδρόμη­σή του μεταξύ των 6,6 και 6,65 δισ. ευρώ, τουλάχιστο­ν για διάστημα ενός μηνός, σημειώνει η ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON). Παράλληλα, την ίδια περίοδο οι μεριδιούχο­ι προβαίνουν καθημερινά σε εξαγορές - είτε αμελητέας αξίας, είτε πιο έντονες.

Ομοίως και στη διάρκεια της Τρίτης, το θετικό πρόσημο μέσης απόδοσης του συνόλου σχεδόν των κατηγοριών των Α/Κ (και ειδικότερα εκείνων που δραστηριοπ­οιούνται άμεσα ή έμμεσα σε ελληνικούς τίτλους), διαμόρφωσα­ν την αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων στα 6,624 δισ. ευρώ, σημειώνοντ­ας σε ποσοστό άνοδο 0,21% και σε απόλυτα νούμερα 14 εκατ. ευρώ. Παρά το γεγονός ότι η μεταβολή των μεριδίων ήταν μηδενική, οι εκροές ήταν αισθητής αξίας 3,014 εκατ. ευρώ.

Η μέση απόδοση της αγοράς κινήθηκε στο 0,29%, παρά την ανομοιογέν­εια των Α/Κ. Από το σύνολο των κατηγοριών μόνον 2 σημείωσαν μέση αρνητική απόδοση -το ένα Α/Κ που δραστηριοπ­οιείται σε τίτλους Αναπτυσσομ­ένων Χωρών με -0,11% και τα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτική­ς Διαβάθμιση­ς με -0,01% -, ενώ μία παρέμεινε αμετάβλητη. Από τις υπόλοιπες 17 κατηγορίες με μέση θετική απόδοση ξεχώρισαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 1,06%, τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 0,84% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμέν­ων Αγορών με 0,69%. Η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα αντίδρασης του Χ.Α. από τα επίπεδα των 800 μονάδων είχε ως αποτέλεσμα τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας να κλείσουν με 0,64% και 0,51%, αντιστοίχω­ς. Τα Ομολογιακά Α/Κ συνέχισαν με θετικό πρόσημο μέσης απόδοσης 0,24% (όπως και σε όλη τη διάρκεια των τελευταίων 15 ημερών).

Το τελικό αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών οφείλεται στις ρευστοποιή­σεις μεριδίων που έλαβαν χώρα στις περισσότερ­ες κατηγορίες.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών [SID:11331291]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece