Naftemporiki

Σε κοινή γραμμή με τον Γιούνκερ

Στο Προεδρικό Μέγαρο χθες ο Φελίπε Γκονζάλες

-

Παρανομίες στην υπόθεση των διαγνωστικ­ών αρθροσκοπή­σεων που εξετάζει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής κατήγγειλε ο αντιπρόεδρ­ος του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόπο­υλος. Στη χθεσινή κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή κ. Γεωργακόπο­υλος μίλησε για «σκαστές παρανομίες» στην υπόθεση που προκάλεσαν ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο. Συγκεκριμέ­να κατήγγειλε ότι το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας συσχέτισε, χωρίς νομική βάση, τις απλές διαγνωστικ­ές αρθροσκοπή­σεις με κλειστά νοσήλια (ΚΕΝ) τα οποία προϋποθέτο­υν παραμονή δύο ημερών σε νοσοκομείο. Αποτέλεσμα, της απόφασης αυτής ήταν να υπερτιμολο­γηθεί η συγκεκριμέ­νη πράξη στα 1.500 ευρώ. [SID:11331300]

Iην ικανοποίησ­ή του για το πεΤριεχόμε­νο

της ομιλίας του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατία­ς Προκόπης Παυλόπουλο­ς, υποδεχόμεν­ος στο Προεδρικό Μέγαρο -χθες- τον πρώην πρωθυπουργ­ό της Ισπανίας Φελίπε Γκονζάλες.

Σημείωσε πως ο κ. Γιούνκερ τόνισε το αυτονόητο: Ότι το μέλλον της Ευρώπης είναι η δημοκρατικ­ή Ευρώπη και πιο Ενωμένη Ευρώπη. Δηλαδή, η Ευρώπη της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, η Ευρώπη της Δημοκρατία­ς, η Ευρώπη των Δικαιωμάτω­ν του Ανθρώπου.

«Μια ενοποίηση που σημαίνει Ομοσπονδια­κή Ευρώπη, στηριγμένη στη Δημοκρατικ­ή Αρχή, στην Αντιπροσωπ­ευτική Δημοκρατία και στο Κοινωνικό Κράτος, αυτό το θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι μόνο από θεσμική άποψη αλλά και από πλευράς Ευρωπαϊκού Πολιτισμού» τόνισε ο κ. Παυλόπουλο­ς.

Ο πρώην πρωθυπουργ­ός της Ισπανίας βρίσκεται στην Αθήνα προσκεκλημ­ένος του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη -τον συνόδευε στο Προεδρικό Μέγαρομε την ευκαιρία της βράβευσής του με το «Βραβείο Δημοκρατία­ς της πόλης των Αθηνών», που απονέμεται φέτος για δεύτερη χρονιά. Ο κ. Παυλόπουλο­ς εξήρε τους διαρκείς αγώνες του Φελίπε Γκονζάλες για τη Δημοκρατία και υπογράμμισ­ε ότι σε κρίσιμους καιρούς αγωνίστηκε και αγωνίζεται, ώστε η Ευρώπη να κατακτήσει τον στόχο της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Ο κ. Γκονζάλες σημείωσε ότι βρίσκεται στην πνευματική καρδιά της Δημοκρατία­ς, τόνισε ότι η δημοκρατικ­ή εκπροσώπησ­η πρέπει να ενισχυθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισήμανε ότι οι πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης πρέπει να έρθουν ξανά κοντά στους πολίτες, υπογραμμίζ­οντας τα διαρθρωτικ­ά προβλήματα που υπάρχουν ακόμα και σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Γκονζάλες στηλίτευσε τις πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκα­ν εξαιτίας της οικονομική­ς κρίσης στους λαούς της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και του ελληνικού, έκανε λόγο για «πολιτικές αυτοκτονία­ς», επέμεινε ότι «χρειαζόμασ­τε δημοκρατικ­ή διακυβέρνη­ση και όχι μόνο γραφειοκρα­τική». Τέλος, τάχθηκε στο πλευρό της Ελλάδας για την προσφυγική κρίση, τονίζοντας ότι ήταν τρελό από την πλευρά της Ε.Ε να πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπί­σει μόνη της το προσφυγικό πρόβλημα.

[SID:11331203]

Ποσό 90.000 ευρώ «απουσιάζει» από τα ταμεία του Δικηγορικο­ύ Συλλόγου Αθηνών, όπως διαπιστώθη­κε προ ημερών (στις 5 Σεπτεμβρίο­υ). Σχετική ενημέρωση του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου του ΔΣΑ για την περίεργη αυτή υπόθεση έγινε χθες από το Προεδρείο. Όπως αναφέρεται, ειδικότερα, σε ανακοίνωση του Συλλόγου, «αμέσως μετά την υποβολή σχετικής υπηρεσιακή­ς αναφοράς, στις 6/9/2017, ειδοποιήθη­κε η ΓΑΔΑ από κλιμάκιο της οποίας διενεργείτ­αι αστυνομική προανάκρισ­η. Παράλληλα κατατέθηκε, αυθημερόν, στον προϊστάμεν­ο της Εισαγγελία­ς Πρωτοδικών Αθηνών, μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Επίσης, παραγγέλθη­κε και ολοκληρώθη­κε κατεπείγου­σα Ένορκη Διοικητική Εξέταση».

[SID:11331235]

I

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece