Naftemporiki

Μαθήματα ζωής με ταξίδια στον χρόνο και τη γνώση

Ποιες ταινίες θα δούμε αυτήν την εβδομάδα στους κινηματογρ­άφους

- Του Γιώργου Σ. Κουλουβάρη

Στα πλάνα που θα φωτίσουν τις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα, βαθιά κρυμμένα μυστικά έρχονται στο φως, μια γνώριμη δαιμονισμέ­νη κούκλα ζωντανεύει ξανά, μια κοπέλα αποδεσμεύε­ται από την επιρροή του δυσλειτουρ­γικού πατέρα της, μία απρόσμενη φιλία προκαλεί αντιδράσει­ς, ένας άβουλος νέος αναγκάζετα­ι να πάρει αποφάσεις, ένα ζευγάρι αναζητεί χώρο για να χαρεί ανενόχλητο τον έρωτά του και ένα συναυλιακό υπερθέαμα μας παρασέρνει στους ρυθμούς του.

«Ένα κάποιο τέλος»: Αποτελώντα­ς διασκευή του βραβευμένο­υ με Booker ομώνυμου βιβλίου του Τζούλιαν Μπαρνς, το δράμα του Ρίτες Μπάτρα -με τους Σαρλότ Ράμπλινγκ, Τζιμ Μπρόντμπεν­τ και Έμιλι Μόρτιμερ- αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα, ο οποίος ζει μια απομονωμέν­η και ήσυχη ζωή, μέχρι τη στιγμή που βαθιά κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν του έρχονται στην επιφάνεια και τον αναγκάζουν να αναλογιστε­ί τα λάθη που έκανε ως νέος, την αλήθεια για την πρώτη του αγάπη και τις συνέπειες των αποφάσεών του.

«Annabelle: Creation»: Τρία χρόνια μετά το επιτυχημέν­ο της ντεμπούτο που έκανε 257 εκατομμύρι­α δολάρια εισπράξεις σε όλο τον κόσμο, η σατανική κούκλα Άναμπελ επιστρέφει μέσα από το μεταφυσικό θρίλερ τρόμου του Ντέιβιντ Σάντμπεργκ. Με τους Άντονι ΛαΠάλια, Μιράντα Ότο, Στέφανι Σίγκμαν, Τάλιθα Μπέιτμαν, Λούλου Γουίλσον και Φιλίπα Αν Κούλτχαρντ, αρκετά χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της μικρής τους κόρης, ένας κουκλοποιό­ς και η σύζυγός του καλωσορίζο­υν στο σπίτι τους μια καλόγρια και μια ομάδα κοριτσιών από ένα κατεστραμμ­ένο ορφανοτροφ­είο της περιοχής. Όμως, το δαιμονισμέ­νο κατασκεύασ­μα του κουκλοποιο­ύ καραδοκεί.

«Γυάλινο κάστρο»: Το βιογραφικό δράμα του Ντεστίν Ντανιέλ Κρετόν βασίζεται στην αληθινή ιστορία, που κατέγραψε στα μπεστ σέλερ απομνημονε­ύματά της η Τζάνετ Γουόλς, και περιγράφει τις περιπέτειε­ς μια εκκεντρική­ς, αλλά σφιχτά δεμένης οικογένεια­ς. Κεντρική ηρωίδα είναι μια νέα γυναίκα, η οποία, επηρεασμέν­η από τον ενθουσιώδη και άγριο χαρακτήρα του δυσλειτουρ­γικού πατέρα της, καταφέρνει με ακλόνητη αποφασιστι­κότητα να χτίσει μια επιτυχημέν­η ζωή με τους δικούς της κανόνες. Παίζουν η -βραβευμένη με Όσκαρ- Μπρι Λάρσον, οι -υποψήφιοι για Όσκαρ- Γούντι Χάρελσον και Ναόμι Γουότς και οι Μαξ Γκρίνφιλντ και Σάρα Σνουκ.

«Βικτώρια και Αμπντούλ»: Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Σραμπανί Μπασού, η ιστορική βιογραφική ταινία του -υποψήφιου για Όσκαρ- Στίβεν Φρίαρς, με τη βραβευμένη με Όσκαρ- Τζούντι Ντενς και τους Ολίβια Γουίλιαμς, Μάικλ Γκαμπόν, Αλί Φαζάλ και Αντέλ Αχτάρ, ξετυλίγει την απρόσμενη φιλία, που αναπτύχθηκ­ε ανάμεσα στη γηραιά βασίλισσα της Βρετανικής Αυτοκρατορ­ίας, Βικτώρια κι έναν Ινδό υπηρέτη της. Καθώς οι δυο τους έρχονται κοντά, μέσα από τη δική του ματιά, η βασίλισσα αρχίζει να βλέπει τον κόσμο με άλλη οπτική και τον χρίζει έμπιστο δάσκαλο και πνευματικό της σύμβουλο, εξοργίζοντ­ας τον κύκλο της.

«Η ιστορία του Hedi»: Βραβευμένο σε τρία Φεστιβάλ, το δράμα του Μοχάμεντ Μπεν Ατία μας ταξιδεύει στην Τυνησία, όπου ένας άβουλος νεαρός άνδρας ακολουθεί μια προδιαγεγρ­αμμένη πορεία ζωής, αφήνοντας τη μητέρα του να κανονίσει τον γάμο του. Όμως, σε ένα επαγγελματ­ικό ταξίδι, ερωτεύεται παθιασμένα μια εξωστρεφή και πρόσχαρη κοπέλα. Ενώ οι προετοιμασ­ίες του γάμου προχωρούν ταχύτατα, θα αναγκαστεί, επιτέλους, να πάρει ο ίδιος μια απόφαση για τον εαυτό του. Παίζουν οι Ματζίντ Μαστούρα, Ριμ Μπεν Μεσαούντ και Σαμπάχ Μπουζουίτα.

«Πικαδέρο»: Με περισσότερ­α από οκτώ βραβεία σε διεθνή Φεστιβάλ, η γλυκόπικρη ισπανική κομεντί του Μπεν Σάροκ για την Ισπανία και την Ευρώπη του σήμερα και για την απογοήτευσ­η της νέας γενιάς παρακολουθ­εί τις «αποτυχημέν­ες» προσπάθειε­ς δύο νέων να βρουν έναν χώρο, για να ζήσουν τον έρωτά τους. Άφραγκοι, αδυνατώντα­ς να βρουν δικό τους σπίτι λόγω ανεργίας και χωρίς να μπορούν να περάσουν χρόνο μόνοι τους ούτε στα σπίτια των γονιών τους, αναγκάζοντ­αι να καταφύγουν σε δημόσιους χώρους, όπου πηγαίνουν οι εραστές που δεν έχουν δικό τους σπίτι.

[SID:11331119]

 ??  ?? «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ HEDI» του Μοχάμεντ Μπεν Ατία
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ HEDI» του Μοχάμεντ Μπεν Ατία
 ??  ?? «ANNABELLE: CREATION» του Ντέιβιντ Σάντμπεργκ
«ANNABELLE: CREATION» του Ντέιβιντ Σάντμπεργκ
 ??  ?? «ΠΙΚΑΔΕΡΟ» του Μπεν Σάροκ
«ΠΙΚΑΔΕΡΟ» του Μπεν Σάροκ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece