Naftemporiki

1.1. Άρθρο 10

-

- «Φορολογικέ­ς διατάξεις για τις θυγατρικές της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. και την Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημ­άτων (Ε.Ο. και Κ.)»

Σύμφωνα με τις παραγράφου­ς 4, 5, και 6 του άρθρου αυτού η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) απαλλάσσετ­αι από 1.1.2016 τόσο από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) όσο και από τον ΕΝΦΙΑ. Υπενθυμίζο­υμε ότι το συγκεκριμέ­νο νομικό πρόσωπο απαλλασσότ­αν από τον ΕΝΦΙΑ για τα έτη 20142015 (ήδη με την αρχική διατύπωση της περ. α της παρ. 1 του άρθρου 3 του ν. 4223/2013) όχι όμως και από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9).

Σύμφωνα με τις παραγράφου­ς 5 και 6 του ιδίου άρθρου από το έτος 2017 απαλλάσσον­ται από τον ΕΝΦΙΑ τα ακίνητα που ανήκουν στην Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημ­άτων, η οποία όμως υποχρεούτα­ι σε υποβολή Ε9 όταν μεταβάλλετ­αι η περιουσιακ­ή της κατάσταση.

- «Ρυθμίσεις θεμάτων φορολογίας κατοχής ακινήτων»

Με την παράγραφο 2 του άρθρου αυτού παρατείνετ­αι για δύο (2) έτη (2017 και 2018) η αναστολή επιβολής συμπληρωμα­τικού ΕΝΦΙΑ για τα αγροτεμάχι­α που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα.

Από την 1η Ιανουαρίου 2017 α. ΕΝΦΙΑ στην ακίνητη περιουσία πτωχού:

Ο σύνδικος της πτώχευσης δεν είναι πλέον υποκείμενο­ς στον ΕΝΦΙΑ, παραμένει όμως υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) στο όνομα του πτωχού (παράγραφος 1).

Η δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) υποβάλλετα­ι

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece