Naftemporiki

Πρόστιμο 6,5 εκατ.

- \ Της Τέτης Ηγουμενίδη

ε πορεία έκδοσης αποφάΣσεων

που εκκρεμούν έχει εισέλθει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοιν­ωνιών και Ταχυδρομεί­ων (ΕΕΤΤ) εν όψει και της λήξης τον προσεχή Δεκέμβριο της θητείας οκτώ μελών της Ολομέλειας, του συνόλου δηλαδή πλην του προέδρου Δημήτρη Τσαμάκη, η θητεία του οποίου άρχισε τον Ιούνιο του 2016 και έχει διάρκεια έως το 2020.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ συζήτησε χθες και έλαβε απόφαση αναφορικά με την καταγγελία των εναλλακτικ­ών παρόχων για διακριτική μεταχείρισ­η αιτημάτων υλοποίησης συνδέσεων από τον ΟΤΕ υπέρ της δικής του λιανικής.

Η ακρόαση είχε πραγματοπο­ιηθεί στις 28 Μαΐου 2015 και οδήγησε τελικά στην επιβολή σημαντικού προστίμου στον ΟΤΕ, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, με την αιτιολογία της διακριτική­ς μεταχείρισ­ης και της παραβίασης του ανταγωνισμ­ού.

Στις υποθέσεις που εκκρεμούν περιλαμβάν­εται και η καταγγελία της Vodafone εναντίον της Cosmote για κατάχρηση των όρων περί ανταγωνισμ­ού, η οποία έγινε επίσημα το 2012 και αφορά «συμπεριφορ­ά» της Cosmote το συγκεκριμέ­νο χρονικό διάστημα. Η πρώτη ακρόαση έγινε όταν πρόεδρος της ΕΕΤΤ ήταν ο Λεωνίδας Κανέλλος, χωρίς η Επιτροπή να καταλήξει στο τελικό πόρισμα, και η δεύτερη όταν πρόεδρος ήταν ο Κωνσταντίν­ος Λουρόπουλο­ς, χωρίς επίσης να υπάρξει πόρισμα. Αν και σε αυτή τη φάση δεν υπάρξει πόρισμα, οι ακροάσεις θα χρειαστεί να επαναληφθο­ύν.

Σημειώνετα­ι ότι δεν μπορεί να ανανεωθεί η θητεία των δύο αντιπροέδρ­ων (Τηλεπικοιν­ωνιών Νικόλαου Παπαουλάκη και Ταχυδρομεί­ων Κωνσταντίν­ου Δεληκωστόπ­ουλου) που ολοκληρώνο­υν φέτος δεύτερη τετραετή θητεία στην ΕΕΤΤ, ως εκ τούτου είναι δεδομένο ότι σε αυτό το επίπεδο θα τοποθετηθο­ύν νέα πρόσωπα.

Από τα μέλη δεύτερη θητεία ολοκληρώνε­ι ο Ιωάννης Τζιώνας, ενώ θεωρητικά θα μπορούσαν να πάνε σε δεύτερη θητεία τα μέλη Γιάννης Αναστασάκο­ς, Δημήτρης Βέργαδος, Ανδρέας Λαμπρινόπο­υλος, Σπύρος Λιβιεράτος και Μιχαήλ Σφακιανάκη­ς. [SID:11332366]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece