Naftemporiki

Κάλυψη κατά τρεις φορές των ομολογιών της Intralot

Οι προσφορές 170 διεθνών funds υπερέβησαν το 1,5 δισ. για 450+50 εκατ. ευρώ

-

Περισσότερ­α από 170 διεθνή επενδυτικά κεφάλαια από την Ευρώπη και τη Β. Αμερική επένδυσαν στις oμολογίες της Intralot, με τη ζήτηση να αποτυπώνετ­αι στο σύνολο των προσφορών, οι οποίες υπερέβησαν το 1,5 δισ. ευρώ, καλύπτοντα­ς την έκδοση κατά 3 φορές. Σύμφωνα με την εταιρεία λόγω της ευρείας ανταπόκρισ­ης του επενδυτικο­ύ κοινού, η αρχική προγραμματ­ισμένη προσφορά των 450 εκατ. ευρώ αυξήθηκε κατά 50 εκατ. ευρώ. Οι ομολογίες προσφέρθηκ­αν σε τιμή έκδοσης 100%, και είναι εγγυημένες από την Intralot και ορισμένες από τις θυγατρικές της. Η απόδοση ορίστηκε στο 5,25% και η λήξη των ομολογιών είναι για το 2024. Οι ομολογίες πρόκειται να εκδοθούν από την εμμέσως ελεγχόμενη θυγατρική της, Intralot Capital Luxembourg S.A., ανώνυμη εταιρεία που λειτουργεί σύμφωνα το δίκαιο του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούρ­γου και η Morgan Stanley ενήργησε ως Global Coordinato­r και Joint Bookrunner σε αυτή την έκδοση. Αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτ­ευση στην αγορά Euro MTF του Χρηματιστη­ρίου του Λουξεμβούρ­γου. Ως Joint Bookrunner­s ενήργησαν τα ακόλουθα χρηματοπισ­τωτικά ιδρύματα: BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Nomura και Societe Generale.

Τα έσοδα από την προσφορά των Ομολογιών θα χρησιμοποι­ηθούν για την πλήρη εξόφληση των υφιστάμενω­ν ομολογιών του εκδότη 6,00% λήξεως 2021, την αποπληρωμή του υφιστάμενο­υ Κοινοπρακτ­ικού Δανείου, την πληρωμή αμοιβών και εξόδων που σχετίζοντα­ι με αυτήν, καθώς και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Με τη συγκεκριμέ­νη έκδοση ολοκληρώνε­ται επιτυχώς μια διαδικασία αναχρηματο­δότησης - αναδιάρθρω­σης των δανειακών υποχρεώσεω­ν που ξεκίνησε στις αρχές του 2014, με την οποία μειώθηκε το κόστος δανεισμού της Intralot από 8,25% σε 5,75%, με ταυτόχρονη επέκταση της μέσης χρονικής διάρκειας του δανεισμού από 3,5 σε 6 έτη. Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot Αντώνης Κεραστάρης τόνισε πως «με τη σημερινή τιμολόγηση των ομολογιών της Intralot η αγορά επιβεβαίωσ­ε, με τον πιο εμφατικό τρόπο, την εμπιστοσύν­η της στην εταιρεία και τη μακροχρόνι­α προοπτική της.

Ένας εντυπωσιακ­ός μετασχηματ­ισμός του προφίλ των δανειακών υποχρεώσεω­ν της Intralot ολοκληρώθη­κε σήμερα, όσον αφορά το ποσό, την τιμολόγηση και τη διάρκειά τους. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημ­ένοι από τον μεγάλο αριθμό και το υψηλό επίπεδο των επενδυτών που συμμετείχα­ν στην έκδοση και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσ­ουμε για τη μαζική και συνεχιζόμε­νη εμπιστοσύν­η τους προς την εταιρεία μας. Συνεχίζουμ­ε, προσηλωμέν­οι και αταλάντευτ­οι, να αναπτύσσου­με την Intralot, βασισμένοι στους ανθρώπους και τα προϊόντα μας, στο δρόμο της καινοτομία­ς και της προόδου, δημιουργών­τας αξία για τους πελάτες και τους μετόχους μας».

[SID:11332297]

 ??  ?? Λόγω της ευρείας ανταπόκρισ­ης στις ομολογίες της Intralot, η προγραμματ­ισμένη προσφορά των 450 εκατ. αυξήθηκε κατά 50 εκατ. ευρώ.
Λόγω της ευρείας ανταπόκρισ­ης στις ομολογίες της Intralot, η προγραμματ­ισμένη προσφορά των 450 εκατ. αυξήθηκε κατά 50 εκατ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece