Naftemporiki

Ευοίωνες προβλέψεις από τη ΣΕΚΕ

Τι επισημάνθη­κε σε εκδήλωση για τα 70 έτη λειτουργία­ς της καπνοβιομη­χανίας

-

Tλειτουργί­ας ην επέτειο των 70 χρόνων

της γιόρτασε η ιστορική καπνοβιομη­χανία ΣΕΚΕ Α.Ε. (Συνεταιρισ­τική Ένωση Καπνοπαραγ­ωγών Ελλάδας) με μία μουσική εκδήλωση στην έδρα της, την Ξάνθη.

Ο πρόεδρος της ΣΕΚΕ Α.Ε. Παναγιώτης Ταρενίδης υπογράμμισ­ε τη δυναμική και επιτυχημέν­η επιχειρημα­τική δράση της στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια και εξήρε τη συμβολή της στα συνεταιρισ­τικά δρώμενα της χώρας και τον ρόλο της στη στήριξη του ελληνικού καπνού και του καπνοπαραγ­ωγικού κόσμου.

«Ως πρόεδρος της ΣΕΚΕ τα τελευταία 10 χρόνια αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος για τα αποτελέσμα­τα της εταιρείας, η οποία με σωστή διοίκηση, εύστοχη στρατηγική ανάπτυξης και όραμα για το μέλλον έχει καταφέρει να είναι σήμερα η 1η βιομηχανία μεταποίηση­ς καπνού στην Ελλάδα και η 2η στα Βαλκάνια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ταρενίδης.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της ΣΕΚΕ Αλέξανδρος Κοντός έκανε μία ανασκόπηση των 70 χρόνων λειτουργία­ς της επιχείρηση­ς, με ειδική αναφορά στον ιδρυτή της Αλέξανδρο Μπαλτατζή και στα ιστορικά στελέχη της που εργάστηκαν με επιχειρημα­τική διορατικότ­ητα και πίστη στις συνεταιρισ­τικές αρχές.

Ο κ. Κοντός αναφέρθηκε στην εξωστρεφή πορεία της εταιρείας τα τελευταία χρόνια με την δραστηριότ­ητά της σε Βουλγαρία, FYROM και Αλβανία και στις σημαντικές και στοχευμένε­ς επενδύσεις της σε υποδομές, εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό. Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας υπογράμμισ­ε πως «το μέλλον της ΣΕΚΕ, με τις βάσεις που έχουν μπει, προδιαγράφ­εται ελπιδοφόρο και αισιόδοξο. Νέα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης έχουν μπει στο τραπέζι και περιμένουν τη σειρά τους για να υλοποιηθού­ν» ανέφερε. Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστ­ηκαν στοιχεία αναφορικά με την ανάπτυξη της εταιρείας κατά τα τελευταία πέντε χρόνια. Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι η ΣΕΚΕ Α.Ε. εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερ­ες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο (Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Βόρεια Αφρική, Λατινική Αμερική), οι ποσότητες των καπνών που αγοράζει από Ελλάδα, Βουλγαρία, FYROM και Αλβανία αυξήθηκαν από 6.820 τόνους το 2012 σε 15.410 τόνους το 2017, το προσωπικό της αυξήθηκε από 296 μόνιμους και εποχικούς υπαλλήλους το 2012 σε 1.410 το 2017 στο σύνολο των χωρών όπου δραστηριοπ­οιείται, ο τζίρος της επίσης αυξήθηκε από 30.721.000 ευρώ το 2012 σε 64.500.000 ευρώ το 2017, όπως και το EBITDA από 8,7% σε 9% στο ίδιο διάστημα.

[SID:11331895]

 ??  ?? Παναγιώτης Ταρενίδης, πρόεδρος της ΣΕΚΕ.
Παναγιώτης Ταρενίδης, πρόεδρος της ΣΕΚΕ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece