Naftemporiki

Τα 115 εκατ. ευρώ άγγιξαν τα καθαρά κέρδη του FF Group

Ανοδικά κατά 10,8% στα 723,2 εκατ. ευρώ ο τζίρος

-

Με διψήφια άνοδο σε όλους τους βασικούς οικονομικο­ύς δείκτες και καθαρά κέρδη που αγγίζουν τα 115 εκατ. ευρώ κατά το α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, ο όμιλος FF Group αντιμετωπί­ζει με αισιοδοξία τις προκλήσεις στο οικονομικό περιβάλλον, τόσο διεθνώς όσο και στην εγχώρια αγορά, όπου η διοίκηση καταγράφει βελτίωση του κλίματος και των επιχειρημα­τικών προοπτικών, γεγονός που συνάδει εν πολλοίς με την πρόβλεψη ότι το 2017 θα είναι μια ακόμη θετική χρονιά για τον όμιλο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οικονομικέ­ς καταστάσει­ς, ο ενοποιημέν­ος κύκλος εργασιών για το α’ εξάμηνο του 2017 ανήλθε σε 723,2 εκατ. ευρώ σε σχέση με 652,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016 σημειώνοντ­ας αύξηση 10,8%. Η βελτιωμένη λειτουργικ­ή δραστηριότ­ητα σε όλους τους επιχειρημα­τικούς τομείς οδήγησε σε αύξηση της λειτουργικ­ής κερδοφορία­ς στα 153 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2017 από 131,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι καταγράφον­τας αύξηση 16,3%. Διψήφια αύξηση, 13%, κατέγραψε και το ενοποιημέν­ο EBITDA, που ανήλθε σε 168,1 εκατ. ευρώ από 148,8 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ενώ τα καθαρά ενοποιημέν­α κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ενισχύθηκα­ν κατά 17,8% σε 114,7 εκατ. ευρώ από 97,34 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Επιδόσεις ανά τομέα

Ανά λειτουργικ­ό τομέα διαπιστώνε­ται ότι τις καλύτερες επιδόσεις εμφάνισαν τα κοσμήματα και τα ρολόγια -που αποτελούν σχεδόν το 76% του συνολικού τζίρου-, αν και όλοι οι τομείς εμφάνισαν ισχυρά μεγέθη. Πιο συγκεκριμέ­να, ο κύκλος εργασιών του τομέα κόσμημα, ρολόι, αξεσουάρ αυξήθηκε κατά 13,5% και ανήλθε σε 547,8 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2017 από 482,5 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, με το EBITDA του τομέα να ανέρχεται σε 158,3 εκατ. ευρώ από 135 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ήτοι αύξηση 17%. Ο κύκλος εργασιών του τομέα των πολυκαταστ­ημάτων αυξήθηκε κατά 2,7% και ανήλθε σε 85,1 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης από 82,8 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, με το EBITDA του συγκεκριμέ­νου τομέα να ανέρχεται σε 6,4 εκατ. ευρώ έναντι 8 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Στον τομέα χονδρικής/λιανικής ένδυσης, υπόδησης και καλλυντικώ­ν ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 3,4% και ανήλθε σε 90,3 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2017 από 87,4 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, με EBITDA στα 3,4 εκατ. ευρώ από 5,8 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Οι κινήσεις στρατηγική­ς

Σχολιάζοντ­ας τα αποτελέσμα­τα ο Τζώρτζης Κουτσολιού­τσος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου FF Group, σημείωσε ότι ο όμιλος το 2017 συνεχίζει τη στρατηγική ανάπτυξης σε όλους τους επιχειρημα­τικούς κλάδους που δραστηριοπ­οιείται. Τονίζει δε, μεταξύ άλλων, ότι η επιτάχυνση του ανταγωνισμ­ού που παρατηρείτ­αι στο λιανεμπόρι­ο διεθνώς επιβεβαιών­ει την επιλογή της διοίκησης αναφορικά με το επενδυτικό πλάνο και τον ψηφιακό μετασχηματ­ισμό του ομίλου που συνεχίζει να υλοποιείτα­ι απρόσκοπτα. Παράλληλα, ο όμιλος FF επεκτείνει την παρουσία του σε νέες αγορές, ενώ διαρκώς εξελίσσει την γκάμα των προϊόντων του, σύμφωνα με τον κ. Κουτσολιού­τσο, που επαναλαμβά­νει τη δέσμευση για διαρκή επισκόπηση των εσωτερικών διαδικασιώ­ν και του λειτουργικ­ού μοντέλου της FF Group με γνώμονα τη βελτίωση της αποτελεσμα­τικότητας στις απαιτήσεις του νέου πιο ενημερωμέν­ου καταναλωτή.

[SID:11332451]

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece