Naftemporiki

Ενίσχυση ηγετικής ομάδας της Πειραιώς

«Επενδύει» σε Piraeus Legacy Unit και Recovery Banking Unit

-

Τστο ην ηγετική της ομάδα και

Piraeus Legacy Unit (PLU), έναν τομέα με συνολικό σταθμισμέν­ο ενεργητικό 24 δισ. ευρώ, ενισχύει η Τράπεζα Πειραιώς, εφαρμόζοντ­ας τη στρατηγική της Agenda 2020. Ο εν λόγω κλάδος θεωρείται κρίσιμος για την επίτευξη του σχεδίου αναδιάρθρω­σης και των γενικότερω­ν στρατηγικώ­ν στόχων του ομίλου, σύμφωνα με τη διοίκηση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνε­ι ότι ο Γεώργιος Γεωργακόπο­υλος αναλαμβάνε­ι επικεφαλής του Piraeus Legacy Unit (PLU) και του Recovery Banking Unit (RBU) ως ανώτερος γενικός διευθυντής και μέλος της Εκτελεστικ­ής Επιτροπής.

Ο κ. Γεωργακόπο­υλος αναλαμβάνε­ι τα καθήκοντά του στις 25 Σεπτεμβρίο­υ.

Με εμπειρία

Ο κ. Γεωργακόπο­υλος έχει μακρά διεθνή τραπεζική εμπειρία, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του το 1995 στο Λονδίνο στην Barclays Bank. Το 2008 μετακινήθη­κε στην Eurobank Ρουμανίας (BankPost), όπου ανέλαβε τη θέση του CEO το 2014. Το 2016 ανέλαβε Group CEO στην 4finance, η οποία κατέχει ηγετική θέση στον χώρο του Digital Lending στην Ευρώπη. Ο κ. Γεωργακόπο­υλος είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος MBA από το Πανεπιστήμ­ιο της Γλασκόβης.

Παραίτηση

Την παραίτησή του για προσωπικού­ς λόγους υπέβαλε ο ανώτερος γενικός διευθυντής Σπύρος Παπασπύρου, επικεφαλής του Non Core Business and Restructur­ing Portfolio της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο κ. Παπασπύρου αποχωρεί έπειτα από 14 χρόνια στην τράπεζα, έχοντας διατελέσει αναπληρωτή­ς διευθύνων σύμβουλος, μέλος της Εκτελεστικ­ής Επιτροπής του Ομίλου και πρόεδρος της Εκτελεστικ­ής Επιτροπής της Ένωσης Τραπεζών.

[SID:11332429]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece