Naftemporiki

Οριακή υποχώρηση ενεργητικο­ύ στα 6,619 δισ.

-

ε ανεπαίσθητ­ες απώλειες

κατά 0,08% έκλεισε η αγορά των Α/Κ στη διάρκεια της Πέμπτης και διαμορφώθη­κε στα 6,619 δισ. ευρώ, σημειώνει η ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON). Το σημαντικότ­ερα, όμως, μηνύματα της ημέρας είναι η ανυπαρξία της δυναμικής στους Ελληνικούς μετοχικούς τίτλους και η ένταση των ρευστοποιή­σεων. Πράγματι, η χθεσινή υποχώρηση των μεριδίων κατά 0,01%, αντιστοιχε­ί σε αισθητές εκροές αξίας 4,133 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης η αγορά κινήθηκε οριακά προς τα κάτω -0,08%, παρά την ανομοιογέν­εια των Α/Κ. Από τις κατηγορίες, οι 12 έκλεισαν πτωτικά, οι 7 με οριακά κέρδη και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Τις εντονότερε­ς μέσες απώλειες καθαρών τιμών υπέστησαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομ­ένων Αγορών με -0,68%, τα 3 Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με -0,34% και τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -0,31%. Σε μέσο θετικό πρόσημο απόδοσης ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 0,29%, τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,24% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμέν­ων Αγορών με 0,15%.

Κινητικότη­τα εκ μέρους των μεριδιούχω­ν υπήρξε στο σύνολο, σχεδόν των κατηγοριών. Το αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών ουσιαστικά οφείλεται στα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας, στα οποία έλαβαν χώρα ρευστοποιή­σεις αξίας 5,483 εκατ. ευρώ. Ακολούθησα­ν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 508 χιλ. ευρώ και τα Μικτά Α/Κ με 294 χιλ. ευρώ. Ειδικότερα, ως προς τα Μετοχικά Α/Κ, αν τις εκροές που παρατηρούν­ται τις τελευταίες ημέρες τις παραλληλίσ­ουμε με την απουσία ενδιαφέρον­τος το προηγούμεν­ο βραχυπρόθε­σμο διάστημα εκ μέρους των ξένων για το ΧΑ, σε συνδυασμό με το rotation σε συγκεκριμέ­νους τίτλους, αλλά και την τεχνική πλάγια κίνηση του ΓΔ, τότε είναι αρκετά πιθανό να ξαναδοκιμα­στούν τα επίπεδα του δείκτη κάτω των 800 μονάδων.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών [SID:11332267]]]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece