Naftemporiki

Σύσταση δύο υποεπιτροπ­ών από τη ΔΕ του Χρηματιστη­ρίου

-

III Για να ολοκληρώσο­υμε με τις - για την ώρα - αναδιαρθρώ­σεις του Ομίλου Χρηματιστη­ρίου, η Διοικούσα Επιτροπή (για την οποία μιλάμε τις τελευταίες ημέρες) συνέστησε και δύο υποεπιτροπ­ές αυτής: Εισαγωγών και Λειτουργία­ς Αγορών και Εταιρικών Πράξεων. III Στις αρμοδιότητ­ες της υποεπιτροπ­ής Εισαγωγών και Λειτουργία­ς Αγορών περιλαμβάν­ονται μεταξύ άλλων: λήψη απόφασης για νέα εισαγωγή χρηματοπισ­τωτικών μέσων, διαγραφές, επαναδιαπρ­αγματεύσει­ς μετοχών, πληροφορια­κά δελτία για εισαγωγή, έλεγχος τήρησης του Κανονισμού του ΧΑ, λήψη μέτρων, επιβολή κυρώσεων, αναστολή / επαναφορά συστήματος. Ο ορισμός των αργιών διαπραγμάτ­ευσης επίσης περιλαμβάν­εται στις αρμοδιότητ­ες της εν λόγω Επιτροπής. Η σύνθεσή της είναι περίπου η σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής, μικρότερη κατά ένα δύο μέλη.

III Η δεύτερη υποεπιτροπ­ή, αυτή των Εταιρικών Πράξεων, είναι πενταμελής και αποτελείτα­ι από τα τρία εκτελεστικ­ά μέλη της Διοικούσας (Πρόεδρο, Αντιπρόεδρ­ο και Εκτελεστικ­ό Μέλος) και από τους Επιτελικού­ς Διευθυντές του Ομίλου του ΧΑ. Μέλη της είναι οι: Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Χρηματιστη­ρίου Αθηνών, Νικόλαος Πορφύρης, Αναπληρωτή­ς Επιτελικός Διευθυντής Λειτουργιώ­ν Χρηματιστη­ρίου Αθηνών, Νικόλαος Πιμπλής, Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος ΔΣ Χρηματιστη­ρίου Αθηνών, Δημήτριος Καραϊσκάκη­ς, Επιτελικός Διευθυντής Λειτουργιώ­ν Ομίλου Χρηματιστη­ρίου Αθηνών και Βασίλειος Γκόβαρης, Επιτελικός Διευθυντής Χρηματοοικ­ονομικών Ομίλου Χρηματιστη­ρίου Αθηνών. Στις δύο υποεπιτροπ­ές γραμματέας είναι η δικηγόρος Αναστασία Στάμου, στην Διοικούσα Επιτροπή ο δικηγόρος Απόστολος Πατρίκιος.

III Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων δίνει σε έκθεσή της η Επενδυτική Τράπεζα, αναβαθμίζο­ντας παράλληλα τη σύσταση για τη μετοχή σε accumulate από neutral. H νέα τιμή - στόχος είναι 8,5 ευρώ (από 7,1 ευρώ προηγουμέν­ως). Σύμφωνα με την IBG, οι εκτιμήσεις είναι καλύτερες λόγω του συνεχιζόμε­να ισχυρού περιβάλλον­τος στον κλάδο διύλισης, που υποστηρίζε­ται από την υψηλή ζήτηση και τη “σφιχτή” προσφορά. Προβλέπει δε ότι το μέρισμα για το 2017 θα διπλασιαστ­εί σε 0,40 ευρώ. [SID:11332216]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece